mandag, mai 16, 2022
HjemNyheterFIS fjerner fartsrenn for herrer i Kvitfjell: – Vi ønsker begge deler

FIS fjerner fartsrenn for herrer i Kvitfjell: – Vi ønsker begge deler

FIS fjerner fartsrenn for herrer i Kvitfjell: – Vi ønsker begge deler


Alpinistenes sportssjef Claus Ryste opplyser til NTB at kalenderen for neste sesong er godkjent. Fredag deltok han i det siste digitale møtet i alpinkomiteen i FIS (Det internasjonale skiforbundet). VG omtalte saken tidligere fredag.

– Vi ønsker begge deler. Det har vi vært tydelige på veldig lenge med tanke på vår posisjon og våre resultater, sier Ryste.

2006 er eneste gang det har vært kvinnerenn i verdenscupen i Kvitfjell.

– Vi skal lage det til et høydepunkt. Vi har utøvere som kan prestere. Det er fantastisk at de kan konkurrere på hjemmebane. Vi må ha to tanker i hodet samtidig. Vi skal kjøre på og er like interessert i å ha herrene her som vi har vært i 29 år, forteller Ryste.

– Det er ikke en motsetning. Vi skal levere på det kvinnerennet. For jentene og trenerne og norsk alpinsport blir det et høydepunkt.

Skipresident Erik Røste, som også sitter i FIS-styret, sier til VG at forbundet har jobbet i ti år med dette.

– Samtidig har vi arbeidet aktivt for at Norge også skal få videreføre den lange tradisjonen på Kvitfjell for mennene. Dette ikke minst med tanke på den posisjonen de mannlige utøverne har internasjonalt. Norges Skiforbund vil gjøre alt vi kan for at både kvinnene og mennene får kjøre verdenscup i Norge i årene som kommer. Som en stor og dominerende alpinnasjon er dette viktig for interessen, sier Røste til VG.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments