tirsdag, mai 17, 2022
HjemNyheterRehabiliteringen av Nationaltheatret skal vurderes på nytt

Rehabiliteringen av Nationaltheatret skal vurderes på nytt

Rehabiliteringen av Nationaltheatret skal vurderes på nytt


Da nyheten om at Nationaltheatret skulle rehabiliteres ble annonsert i 2017 var prislappen 1,9 milliarder kroner. Fem år senere er et foreløpig anslag på 4,4 milliarder for totalrehabilitering av den snart 123 år gamle teaterbygningen.

Dette siste anslaget er ifølge regjeringen fortsatt under kvalitetssikring, og det er ikke fastsatt noen endelig kostnadsramme for prosjektet.

Regjeringen varsler i revidert nasjonalbudsjett at de vil gjennomgå og utrede prosjektet videre før det eventuelt fremmes forslag om gjennomføring.

Utredningen skal ifølge regjeringen «inkludere et nullalternativ som kun omfatter nødvendige tiltak for at bygget skal ha en akseptabel standard for videre drift.»

– Regjeringen foreslår derfor å omdisponere midler fra igangsetting til videre planlegging av byggeprosjektet for å kunne planlegge nødvendige tiltak for å sikre at bygget skal kunne benyttes fram til rehabilitering kan settes i gang.

Nationaltheatret ble sist rehabilitert, men ikke modernisert, etter en brann i 1980. Den gang ble hovedscenen stengt i fem år.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments