tirsdag, mai 17, 2022
HjemNyheterWikestad: - En fantastisk overgang for City og Haaland

Wikestad: – En fantastisk overgang for City og Haaland

Wikestad: – En fantastisk overgang for City og Haaland


Tirsdag bekreftet Manchester City at klubben har kommet til enighet med Borussia Dortmund om en overgang for Erling Braut Haaland.

Nordmannen slutter seg til Premier League-klubben i starten av juli og blir tidenes dyreste norske spiller og en av verdens best betalte spillere.

Lagkamerat: – Glad jeg slipper å løpe etter ham

Manchester City-stopper Aymeric Laporte var raskt ute og uttrykte glede over å ha fått jærbuen som lagkamerat.

– Glad jeg slipper å løpe etter fyren de neste årene, skriver Laporte på sin Twitter-konto, etterfulgt av noen latter-emojier.

Wikestad: – Puslespillbrikken som manglet

Også Kasper Wikestad, som skal kommentere Premier League for Viaplay fra og med neste sesong, gleder seg stort over overgangen.

– Dette er en fantastisk overgang både for Manchester City og for Erling Braut Haaland. Han er litt sånn siste puslespillbrikken de har manglet og trengt. Man har lurt litt på om Pep Guerdiola trenger ham eller ikke, men det lurte Pep Guardiola på selv da han kom til Manchester City, også med Sergio Aguero. Han måtte egentlig bruke litt tid på å overbevise Guardiola om sin verdi, men den så vi ganske kjapt, sier Wikestad til Nettavisen.

HAR TROEN: Kasper Wikestad tror Erling Braut Haaland blir en suksess i Manchester City.

HAR TROEN: Kasper Wikestad tror Erling Braut Haaland blir en suksess i Manchester City. Foto: Geir Olsen (NTB)

– De trenger en spiss, og det var derfor de var så veldig på Harry Kane i fjor sommer. Nå har de endelig fått sin mann, og han er jo noe som de ikke har hatt denne sesongen. Han og Mbappe er vel de mest ettertraktede spillerne i hele Europa, og jeg må jo si at jeg synes det er litt moro med en nordmann som har levert det han har levert og vært ettertraktet av verdens beste klubber. Det blir veldig morsomt å få ham til Premier League, sier Wikestad videre.

– Hva er det Haaland vil tilføre Manchester City?

– Manchester City har hatt en plan A, og den planen slår man de aller fleste motstandere med i de fleste kampene. De gangene de har stanget og det har buttet litt imot, så har det blitt mer tydelig at det er en sånn type de har manglet.

TIL CITY: Manchester City er enig med Borussia Dortmund om en overgang for Erling Braut Haaland.

TIL CITY: Manchester City er enig med Borussia Dortmund om en overgang for Erling Braut Haaland. Foto: (NTB scanpix)

– Verdens beste læremester

Wikestad er samtidig klar på at Haaland må ta til seg ny lærdom når han nå blir Manchester City-spiller.

– Han må nok lære seg litt nye triks også. Han får jo verdens beste læremester i Pep Guardiola. Det er fantastisk å få Guardiola som trener og manager. Det blir ikke så mange lange kontringsløp og de tingene der. Nå blir han mer en spiss på et lag som dominerer kampene og ballinnehavet. Det blir kanskje en litt ny greie sammenlignet med Dortmund, selv om de også dominerer mange kamper i Bundesliga, sier Wikestad.

Viaplay-eksperten beskriver Haaland som en komplett spiss og tror skadeproblematikken Haaland har slitt med de siste månedene er i de beste hender.

– Han kommer til en klubb som har alt på plass når det kommer til skadeforebygging og de tingene der.

Wikestad gleder seg stort over at en norsk spiller nå blir spydspiss på et av verdens aller beste fotballag.

– Det er fantastisk. Norske spillere har vært veldig i vinden de siste årene og kommet så det har sust etter. Vi har nesten vært uten nordmenn i Premier League og har vi hatt de, så har de stort sett rykket ned eller sittet på benken. Nå har vi flere spillere som er dominerende i sine klubber. Det er Martin Ødegaard, Kristoffer Ajer, Moi Elyounoussi, og jeg tror det kommer flere inn i den ligaen også. Det er jo ikke bare i Premier League heller. Vi har flere spillere i fremtredende roller i store og gode lag rundt om i Europa. Det er kjempegøy.

Manchester City leder Premier League tre poeng foran Liverpool når tre kamper gjenstår av årets sesong.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments