mandag, mai 16, 2022
HjemNyheterEndelig på landslaget, men uten trener: - Det er jo litt spesielt

Endelig på landslaget, men uten trener: – Det er jo litt spesielt

Endelig på landslaget, men uten trener: – Det er jo litt spesielt


MAJORSTUEN (Nettavisen): Langrennslandslagene foran en ny sesong er presentert, og alt ligger til rette for at utøverne skal kunne gå i gang med oppkjøringen til en ny vinter. Men på kvinnesiden er det fortsatt to vesentlige personer som mangler. Etter at Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad begge takket for seg, mangler det to trenere for elitejentene.

– Det er jo litt spesielt, men vi har visst at de har gitt seg, så jeg synes nesten det hadde vært merkeligere om de bare presenterte nye trenere her i dag, uten at vi visste om det, sier den ferske landslagsløperen Marte Skaanes til Nettavisen.

Det var under et kick-off i Colosseum kino i Oslo forrige mandag at elitelagene ble presentert. For damenes del skjedde det uten en ny hovedtrener tilstede.

– Jeg håper at det blir rett mann eller kvinne, og at det blir en ryddig prosess rundt det hele.

Hun påpeker at den nye hovedtrenerens kjønn ikke spiller noen rolle for henne.

– Jeg har hatt både mannlige og kvinnelige trenere tidligere, og vært fornøyd med begge.

Nettavisen skrev mandag at syv kandidater har fått tildelt en oppgave som skulle leveres ved midnatt natt til tirsdag. I løpet av tirsdag og onsdag skal syv bli til fire, og ytterligere intervju skjer torsdag denne uken.

LES OGSÅ: Syv kandidater er fortsatt med i kampen om hovedtrenerjobben

– Ideelt sett burde dem vært involvert

Langrennsekspert Petter Skinstad tror ikke det har altfor mye å si at de nye trenerne ikke er på plass ennå, selv om oppkjøringssesongen er i gang.

– Jeg tror det er såpass rett rundt hjørnet at de ikke bekymrer seg for det. De tidligere trenerne har vel også sagt at de skal bistå frem til det er nye trenere på plass, så jeg er ikke så bekymret, sier han til Nettavisen.

I og med at landslaget ble presentert før de nye trenerne er på plass, får trenerne heller ikke vært med i prosessen rundt hvilke løpere som har blitt tatt ut på laget.

Skinstad tror midlertid ikke at laget hadde sett annerledes ut av den grunn.

– Ideelt sett burde dem være involvert i den prosessen fra dag én. Men i det tilfellet her klarer jeg egentlig ikke helt å se hvordan laget skulle vært annerledes. Det måtte vel i så fall ha vært å sløyfet en løper eller to, sier han.

LES OGSÅ: Derfor dukket ikke Weng opp

Intervjurunder

Da lagene ble presentert i hovedstaden forrige mandag, var det Espen Bjervig som presenterte damenes elitelag. I den anledning sa han følgende om trenersituasjonen:

– Vi er i full gang med intervjuarbeidet og håper å få på plass trenere ganske snart, sa langrennssjefen fra scenen.

Stillingene har vært utlyst og søknadsfristen gikk ut 18. april. Nå er det altså få kandidater igjen i kampen om hovedtrenerjobben. Den som blir tildelt denne stillingen skal være med på å finne ny assistenttrener. Baard Lund i Kaluna Nordic, som bistår skiforbundet i rekrutteringsprosessen, regner med å ha en hovedtrener på plass før 17.mai.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments