onsdag, mai 25, 2022
HjemNyheterIngen ukrainske flagg ved krigsminnesmerker i Berlin søndag

Ingen ukrainske flagg ved krigsminnesmerker i Berlin søndag

Ingen ukrainske flagg ved krigsminnesmerker i Berlin søndag


8. mai er datoen da Nazi-Tyskland kapitulerte i 1945, noe som blir markert rundt om i Europa. I Tyskland er dagen ekstra spesiell, og respekten for krigsminnesmerkene ekstra stor.

Det er derfor ikke tillatt med ukrainske eller russiske flagg eller musikk som er knyttet til militæret ved minnesmerkene.

– Vi kommer til å beskytte den verdige markeringen ved 15 minneplasser og minnesmerker med omfattende bestemmelser som er utformet for å forhindre konflikter på disse plassene, sier politisjef Barbara Slowik i Berlin.

Det er flere sovjetiske minnesmerker som hedrer de mange sovjetiske soldatene som falt i krigen mot Nazi-Tyskland. En lov fra 1992 sier at disse minnesmerkene skal beskyttes, og det er minnet av de falne soldatene som skal stå i fokus på årsdagen, opplyser politiet.

I Russland markeres seieren over Nazi-Tyskland 9. mai. Det er tradisjon for å holde store militærparader for å markere seieren. I år er det knyttet spenning til om Vladimir Putin vil bruke dagen til å trappe opp krigen i Ukraina.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments