onsdag, juni 7, 2023
HjemNyheterTenniskometen Alcaraz overrasket igjen – slo verdenseneren i Madrid

Tenniskometen Alcaraz overrasket igjen – slo verdenseneren i Madrid

Tenniskometen Alcaraz overrasket igjen – slo verdenseneren i Madrid


Det var første kampen mellom de to spillerne, og det ble svært severdig i kveldssola i Madrid. Den spennende duellen varte i 3 timer og 38 minutter med mest jubel for alle poengene som ble tatt av Alcaraz.

Avgjørelsen kom i tiebreak, og Alcaraz kunne juble for finaleplass.

Tenåringen viste null respekt fra start og åpnet med å bryte Djokovic allerede i det første gamet. Djokovic slo senere tilbake og fikk med seg et brudd på veien mot tiebreak. Der var serberen sterkest og jublet vilt for 7-5 i det svært jevne første settet.

Djokovic sto imot

Den tette bataljen fortsatte i sett nummer to. Begge holdt egen serve fram til stillingen 6-5 til Alcaraz. 19-åringen brøt Djokovic til 7-5 og tvang fram et avgjørende sett.

På stillingen 2-1 til spanjolen spilte han seg fram til tre bruddballer, men rutinerte Djokovic reddet dem alle og fikk applaus av blant andre Real Madrid-keeper Thibaut Courtois på tribunen. På 3-2 kom det to nye sjanser for Alcaraz, men Djokovic sto imot.

Djokovic avverget også en matchball i det tiende gamet før avgjørelsen kom i tiebreak, hvor Djokovic måtte tåle å være favoritt med tanke på all sin erfaring. Alcaraz holdt hodet kaldt og spilte seg fram til to matchballer før han kunne slippe jubelen løs.

Roland-Garros-favoritt

Alcaraz kom til semifinalen etter å ha slått sitt idol Rafael Nadal. Han slo veteranen i tre sett fredag. Alcaraz har tatt tennisverden med storm det siste året. I mai i fjor var han nummer 120 på verdensrankingen. Nå er han blant favorittene til å gå til topps i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris.

Kampen var Djokovic’ største hittil denne sesongen. Han kom til finalen av ATP250-turneringen på hjemmebane i Serbia i april, men tapte den for russiske Andrej Rublev. Djokovic har som uvaksinert blitt nektet innreise til flere land der han skulle spille turneringer. Slik gikk han blant annet glipp av Australian Open, der han var tittelforsvarer.

I finalen venter vinneren av kampen mellom Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev for Alcaraz.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments