tirsdag, mai 17, 2022
HjemNyheterISW: Ukrainsk motoffensiv ved Kharkiv har framgang

ISW: Ukrainsk motoffensiv ved Kharkiv har framgang

ISW: Ukrainsk motoffensiv ved Kharkiv har framgang


Byen er den nest største i Ukraina og hadde før krigen 1,4 millioner innbyggere. Den er blitt utsatt for omfattende bombing og artilleribeskytning siden den russiske invasjonen 24. februar.

Ukrainske styrker gjør framskritt i en motoffensiv ved byen, og kan i løpet av få dager klare å presse russerne ut av artillerirekkevidde av Kharkiv, skriver ISW. Ifølge tankesmia er flere tettsteder nord og øst for byen nå under ukrainsk kontroll, noe som begrenser de russiske styrkenes mulighet til å angripe selve storbyen.

– Denne ukrainske operasjonen utvikler seg til å bli en vellykket, bredere motoffensiv. Den står i kontrast til de mer lokale motangrepene ukrainske styrker har gjennomført i løpet av krigen for å sikre viktig terreng og ødelegge for offensive russiske operasjoner, skriver ISW.

De påpeker at ukrainerne gjenerobrer terreng i en bred bue rundt Kharkiv, framfor å fokusere styrkene i et fokusert støt.

– Det viser at de har evne til å sette i gang offensive operasjoner i større skala enn det vi har sett tidligere i krigen, skriver tankesmia.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments