søndag, mai 22, 2022
HjemNyheterEkspertene samstemte om tittelen, men mener dette kan ødelegge for City: -...

Ekspertene samstemte om tittelen, men mener dette kan ødelegge for City: – De kan sjokkere

Ekspertene samstemte om tittelen, men mener dette kan ødelegge for City: – De kan sjokkere


I sesongen 2018/19 ble det en høydramatisk avslutning på Premier League da Manchester City vant med kun ett poeng mer enn Liverpool.

De røde fra Merseyside tronet øverst på tabellen lenge, men ble forbigått av City etter å ha spilt uavgjort mot byrival Everton i den 29. serierunden.

Til tross for at Liverpool vant de ni siste seriekampene, var City ustoppelige og avsluttet sesongen med en seiersrekke på 14 kamper.

Tre sesonger senere, og med fire kamper igjen å spille, er det kun ett poeng som skiller de to gigantene – nok en gang i favør de lyseblå. I tillegg jakter Liverpool en historisk kvadruppel, som det første laget i historien.

– Det er ikke normalt at man vinner alle kampene som er igjen, men de to lagene på topp er ikke normale, innleder TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt overfor Nettavisen.

LES OGSÅ: Liverpool-koblede Aurelien Tchouameni scoret to da Monaco slo Lille

– Vanskelige bortekamper

Thorstvedt mener City er favoritter til å vinne Premier League, og begrunner det med det ene poenget som skiller de to lagene.

– Det er ikke noe stort sjokk om City går på et uavgjort. De har et par vanskelige bortekamper, mener han.

Erik Thorstvedt mener det er knyttet spenning til hvordan Manchester City vil respondere etter å ha blitt slått ut av Real Madrid i semifinalen av Champions League.

– Det store spørsmålet er hva exiten har gjort med City, og hvordan det vil påvirke både mentalt og fysisk.

Les også: Disse kampene gjenstår:

Simen Stamsø Møller følger Premier League tett som fotballekspert for TV 2. Han mener Wolverhampton på bortebane er det mest logiske «bananskallet» for City.

– Wolves har en spillestil og spillere som gjør at de kan sjokkere City. Det er den kampen jeg tror det er størst sannsynlighet for poengtap. Også er det jo West Ham borte. De har vært gode de siste sesongene, sier han.

IKKE UMULIG: Erik Thorstvedt mener det ikke er så mye som skal til for at Manchester City taper poeng mot Wolverhampton eller West Ham.

IKKE UMULIG: Erik Thorstvedt mener det ikke er så mye som skal til for at Manchester City taper poeng mot Wolverhampton eller West Ham. Foto: Daniel Sannum Lauten (TV 2)

Tror ikke på kollaps

Manchester City har til gode å vinne Champions League. Pep Guardiolas menn så ut til å være på vei mot sin andre finale på rad, men så scoret Real Madrid to ganger på overtid før de avgjorde i ekstraomgangene.

Det har vært spekulert i engelsk presse om hvor tungt City-spillerne vil ta semifinaletapet, og om det kan bidra til en kollaps på tampen av sesongen.

– Jeg har ingen tro på kollaps. Det er en grunn til at City er så gode i Premier League, men at de feiler i Champions League. Over tid tar de nok poeng i serien til å kunne tåle noen smeller. Disse smellene har man ikke råd til i Champions League, mener Stamsø Møller.

Han mener det kunne hatt mer å si dersom de lyseblå fra Manchester hadde hatt et tøffere kampprogram i vente. Fotballeksperten tror City vil vinne de resterende kampene komfortabelt, og at Guardiola klarer å snu frustrasjonen til kjempeprestasjoner.

– City har en tendens til å klappe sammen i noen kamper. De kan gå fra å være fabelaktig til å se ut som at de ikke har spilt med hverandre før. Men jeg tror motstanden de har igjen er for svak.

EKSPERT: Simen Stamsø Møller forteller at Manchester City er fornøyde om de vinner Premier League, men tror de hadde vært mer fornøyde om de kunne løfte Champions League-pokalen.

EKSPERT: Simen Stamsø Møller forteller at Manchester City er fornøyde om de vinner Premier League, men tror de hadde vært mer fornøyde om de kunne løfte Champions League-pokalen. Foto: Daniel Sannum Lauten (TV 2)

– Kan redde tittelen

Også Viaplay-ekspert Lars Tjærnås tror Manchester City vil vinne Premier League, men han holder Liverpool-døren åpen. Tjærnås tror det er omtrent 55 prosent sjanse for lyseblått ligagull.

– Begge lagene er definitivt kapable til å vinne alle sine resterende kamper, og da vinner City. Selv om skuffelsen var stor etter å ha blitt slått ut av Champions League, så kan det paradoksalt redde ligatittelen, fordi det gir et enda mer spisset fokus på den eneste pokalen de kan vinne, sier Tjærnås til Nettavisen.

Liverpool skal også spille finale i FA-cupen mellom bortekampene mot Aston Villa og Southampton. På motsatt banehalvdel står et revansjelystent Chelsea, som tidligere i år tapte ligacupfinalen mot Liverpool.

– Selv om Liverpool har håndtert det å kjempe på mange fronter strålende, så tror jeg City vinner resten av kampene, og da spiller det ingen rolle hva Liverpool gjør i serien, mener Tjærnås.

TROR IKKE PÅ CITY-TAP: Lars Tjærnås tror Manchester City går seirende ut av de fire siste seriekampene.

TROR IKKE PÅ CITY-TAP: Lars Tjærnås tror Manchester City går seirende ut av de fire siste seriekampene. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

– Aldri sett

I historisk sammenheng har det vært en rekke knallsterke lag i den engelske toppdivisjonen. Blant annet Arsenal i 2003/04, også kalt «The Invincibles», som gikk ubeseiret gjennom ligaen. Alex Ferguson har også hatt en rekke solide utgaver av Manchester United.

– Det enkle svaret er at både Liverpool og City er bedre enn det både Arsenal og United var, på grunn av at fotballen er i rivende utvikling. Nivået Liverpool og City har hatt de siste sesongene har vi aldri sett. Samtidig er det en urettferdig sammenligning, for vi skal anerkjenne alle mestere i sin tid, sier Tjærnås.

LES OGSÅ: Kobles til sjokkovergang. Det får eksperten til å reagere: – Ikke veldig populær i utgangspunktet

Erik Thorstvedt mener lagene til Manchester City og Liverpool er de beste gjennom Premier League-historien.

– Man ser det på poengfangsten. Begge lagene har fantastisk gode spillere og de to beste managerne i verden. Jeg tror grunnen til at de tar så mange poeng, er at de er nødt til å gjøre det. Begge lagene pisker hverandre frem og gjør hverandre bedre, sier Thorstvedt og fortsetter:

– Så klart kan man argumentere for at Arsenal ikke tapte en eneste kamp, men de spilte mange uavgjorte kamper. City gikk på trynet i Champions League, men det tar ikke vekk hvor gode de egentlig er. Dette er kanskje de beste lagene verden har sett, avslutter han.

SPENNING I VENTE: Det gjenstår å se om det blir Jürgen Klopp eller Pep Guardiola som kan løfte trofeet.

SPENNING I VENTE: Det gjenstår å se om det blir Jürgen Klopp eller Pep Guardiola som kan løfte trofeet. Foto: Phil Noble (Reuters)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments