onsdag, juni 7, 2023
HjemNyheterBrutalt ærlig om «71 grader nord»-tilværelsen: – Jeg hadde det ikke bra

Brutalt ærlig om «71 grader nord»-tilværelsen: – Jeg hadde det ikke bra

Brutalt ærlig om «71 grader nord»-tilværelsen: – Jeg hadde det ikke bra


De siste månedene har norske tv-seere vært vitne til at tidligere langrennsløper Thomas Alsgaardc(50) og journalist og eventyrer Elisa Røtterud (42) har kjempet seg gjennom vakker natur i realityprogrammet «71 grader nord – team».

Etter en jevn og tøff finaleetappe ble det forrige uke avgjort at det var de to som ble historiens første vinnere programmet, og i premie fikk de en bil på deling.

Les også: Realitytvillingene Vita og Wanda fyrer løs mot netthets: – Du er et rasshøl

Men deltakelsen har derimot ikke bare vært en dans på roser for duoen. Seerne har flere ganger vært vitne til det man mildt sagt kan kalle dårlig stemning jevn og trutt i løpet av turen.

Snakker ut om hendelsen

I torsdagens episode av podkasten «Alsgaard og Olafsen», som Alsgaard har sammen med Helene Olafsen (32), dykker den tidligere skiløperen og Olafsen ned i hva som forårsaket den dårlig stemningen. Dette er første gang Alsgaard virkelig snakker ut om tv-bildene.

Det er spesielt én hendelse som har fått mye omtale i media de trekker frem, nemlig der Alsgaard og Røtterud går helt i tottene på hverandre relativt tidlig i programmet. Da roste Røtterud Alsgaard for at han spurte noen fremmede om hjelp, ettersom han ellers hadde vært relativt introvert av seg på turen.

– Da jeg fikk nok var når det var åttende eller niende gangen i løpet av et par timer med: «Hvem putta en femmer på han der i dag a, å herregud så flink du er» og alt sånn der, forklarer Alsgaard, som også vektlegger at han er introvert og har kjent på sosiale utfordringer hele livet.

INTROVERT: Thomas Alsgaard fikk nok av kommentarene til lagkameraten sin under «71 grader nord team». Foto: Discovery

Videre forteller han at når man som introvert blir frustrert, trekker seg tilbake og blir stille, så er det ofte at man blir forvekslet med å være sur eller arrogant.

For Alsgaard er det derfor en del kommentarer som han syntes er kjipt å høre, spesielt etter at han er fylt 50 år og har blitt innforstått med at det er slik han kan bli oppfattet. Han orker imidlertid ikke lenge å bry seg om hvordan andre oppfatter ham.

– Bare å beklage

50-åringen legger ikke skjul på at han synes det er kjipt at flere ikke har mer forståelse for at man kan uttrykke følelser annerledes, uten at det skal bety veldig mye.

– Elisa er jo helt annerledes. Hun er jo så flink til å uttrykke seg og vise følelser, og helt på den andre enden av skalaen enn meg. Også kan jo jeg tenke at det er litt slitsomt i lengden, men jeg må akseptere at hun er den hun er og det er sånn hun trives med å være. Men da må hun også akseptere at jeg også har mine ting, forteller han i podkasten.

UTFORDRINGER: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud fikk flere utfordringer med hverandre gjennom hele «71 grader nord team». Foto: Haakon Lundkvist / Discovery

– Men det er bare å legge seg langflat og beklage for uansett. Man skal ikke oppføre seg sånn mot hverandre, man skal vise respekt og takle ting på en ordentlig måte, legger han til.

Nettavisen har vært i kontakt med Elisa Røtterud, som ikke ønsker å gi noen kommentar til saken. Det har ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med Alsgaard.

Les også: Tuva Fellman avslører panikk før bryllupet: – Veldig mye som mangler

Lite alenetid

Alsgaard er rask på å understreke at man må huske på at det ikke er noe som helst alenetid i de 24 timene i døgnet de er på tur. Ifølge ham selv får verken deltakerne fri eller gå mer enn fem meter fra hverandre før de blir bedt om å vente på hverandre.

– Du får aldri den tiden til å få roen og landet noe, også kan man kanskje møtes igjen, sier han.

Hver episode av «71 grader nord – team» utspiller seg over tre døgn, som klippes ned til 40 minutters lange episoder.

Både Alsgaard og Olafsen har vært på landslagssamlinger før i tiden, og vet hva slags påkjenning det kan være å være oppå andre hele tiden, uten pusterom.

Alsgaard forteller at over lang tid der man er trøtt, sliten og sulten så vil det gnage små irritasjoner som smeller til tider. Men forskjellen med realityprogrammet og en treningsleir er at man til slutt får muligheten til å trekke seg litt unna.

Les også: Tar ned sexfokus: – Viktig at «Paradise» er et trygt sted å være

Alsgaard legger ikke skjul på at han syntes det var veldig interessant og spennende læring å delta i programmet, men han understreker at det var tøft.

– Det var tøft, ass. Jeg hadde det ikke bra og jeg trivdes ikke i det hele tatt, forteller han overfor Olafsen.

UTFORDRENDE TID: Thomas Alsgaard trivdes ikke på «71 grader nord team». Foto: Discovery

Videre røper Alsgaard at han etter innspillingen var veldig frustrert og følte seg usikker på seg selv, og dermed trakk seg veldig tilbake.

Lite trygghet

Skuespiller og psykolog Cathrin Sagen dukket opp i realityprogrammet som en liten premie for de andre deltakerne, der de fikk mulighet til å sette seg ned og dele det de hadde slitet med og nøste opp i problemene sine.

Overfor Nettavisen forteller Sagen at det er veldig vanlig at dynamikker som det som oppsto mellom Alsgaard og Røtterud skjer.

– Det som gjør det utfordrende for Thomas og Elisa er at de ikke har noen trygghet i bunn. De kjenner ikke hverandre, og har ikke noen grunn til å stole på hverandre og egentlig kunne være sikker på at den andre er der hvis du trenger den, forklarer hun til Nettavisen.

UTRYGG: Psykolog Catrin Sagen forteller at det som gjør det utfordrende for Alsgaard og Rotterud er at de ikke har noe trygghet til hverandre. Foto: Privat

ifølge Sagen er det mer risikabelt å krangle med noen man ikke kjenner, da det gjør det lettere for å havne i et vondt mønster, slik Alsgaard og Rotterud gjorde.

– Det er veldig gjenkjennelig at de blir fanget i en sånn dårlig spiral hvor jo mer han trekker seg vekk, desto sintere blir hun. Og jo sintere hun blir, desto mer trekker han seg bort. I virkeligheten har begge det vondt og føler seg misforstått og alene, sier hun.

– To personer med mye styrke

Sagen, som har lang erfaring som parterapeut, mener likevel at det er forsvarlig av produksjonen å sette to så ulike personer så tett på hverandre over en lengre periode.

– Det er to personer med mye styrke begge to, og det å kunne gi voksne mennesker muligheten til å være ansvarlige for seg selv, gjør jo denne produksjonen. Det er heller ikke sånn at de er i fengsel, alle kan avbryte turen og trekke seg når man selv måtte ønske, forteller hun.

Les også: Dette er «Forræder»-kjendisene: – Til og med en som ender på legevakta

Et annet poeng hun trekker frem er at de hele tiden har et team som følger dem og vurderer hver konflikt de har seg i mellom underveis.

Når det er sagt forteller Sagen at det også er vanskelig selv å skulle vurdere i forkant hvilken belastning det blir for deltakerne i ettertid. Derfor blir deltakerne invitert for ha en screening i forkant, og hun legger til at deltakerne som er med i programmet har erfaring med media fra før.

– Det er ikke farlig at det blir vondt heller. Det er ikke farlig å ha vonde følelser, det er ubehagelig å ha vonde følelser, sier hun avslutningsvis.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments