mandag, mai 16, 2022
HjemNyheterSportRåsterk van der Poel vant Giro-åpningen

Råsterk van der Poel vant Giro-åpningen


Den nederlandske sykkelstjernen Mathieu van der Poel var sterkest på de siste meterne og vant første etappe av sykkelrittet Giro d’Italia fredag.
De 195 kilometerne fra Budapest til Visegrad ble avsluttet med en rundt fem kilometer lang, men ikke spesielt bratt, stigning. Der viste kombinasjonen klatreferdigheter og eksplosivitet seg god å være i besittelse av.
På de siste meterne sto seierskampen mellom nederlandske van der Poel og eritreiske Biniam Girmay. Van der Poel hadde de nødvendige centimeterne på sin side og kan dermed ikle seg den rosa ledertrøyen lørdag.
Spanske Pello Bilbao ble tredjemann, mens danske Magnus Cort Nielsen tok en sterk fjerdeplass.
Norske Tobias Foss var ikke med i seierskampen fredag, men hang godt med teten opp til mål. Han er en av Jumbo-Visma-lagets sammenlagtkandidater i årets Giro. Det ansvaret deler han blant annet med nederlandske Tom Dumoulin. (NTB)

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments