søndag, mai 22, 2022
HjemNyheterKraftig eksplosjon rammet luksushotell i Havanna

Kraftig eksplosjon rammet luksushotell i Havanna

Kraftig eksplosjon rammet luksushotell i Havanna


Den kubanske nettavisen 14ymedio.com skriver at luksushotellet Saratoga i hovedstaden Havanna har blitt rammet av en eksplosjon. 14ymedio.com opplyser at man ikke vet for øyeblikket, hvor mange som ble rammet av eksplosjonen. Årsaken til eksplosjonen er heller ikke kjent.

Like før klokken 18.30 opplyser avisen Cubadebate at to personer har omkommet og 15 personer er skadd. Dette er imidlertid opplysninger fra deres reporter på stedet, som ikke har blitt verifisert av offisielle myndigheter enda.

Er du i Havanna og har bilder eller video? Tips Nettavisen på 02060@nettavisen.no

Eksplosjonen skal ha skjedd rundt klokken 10.50 lokal tid, som tilsvarer rundt klokken 16.50 i Norge.

Se video av flere frivillige som prøver å hjelpe til i kaoset:

Luksushotellet skriver på sin egen Facebook-side at de skulle gjenåpne hotellet tirsdag 10. mai, etter å ha vært stengt i to år på grunn av korona-restriksjoner. Meldingen la de ut 28. april.

Den britiske avisen The Telegraph skriver at hotellet har en av «Havannas aller beste utsikter», og at det har hatt superstjerner som Beyonce og Madonna som gjester tidligere.

Rammet også skole

Flere videoer i sosiale medier viser imidlertid en stor røyksky som kan ses i den kubanske hovedstaden, og eksplosjonen skal ha vært såpass kraftig at flere etasjer i luksushotellet skal ha blitt ødelagt. En skole i nærheten fikk også blåst ut vinduene og dørene sine, skriver 14ymedio.com.

Ifølge avisen Diario de Cuba skal det være sårede barn på skolen, men avisen opplyser at disse kildene ikke kan verifiseres for øyeblikket. Avisen skriver også at det er enormt politioppbud på stedet, og at det er lagt ut flere sperringer i området rundt hotellet.

Gass

Ifølge Cubadebate spekuleres det i om eksplosjonen kan ha skjedd som følge av en ulykke under fylling av gass fra en bil. Ødeleggelsene er store og det kan være personskader, skriver avisen.

– Eksplosjonen skjedde for under en time siden. Det er for tidlig å si om det kan ha vært nordmenn der, men vi undersøker, sier pressevakten i Utenriksdepartementet til Nettavisen i en kort kommentar.

Veldig mange skuelystne har samlet seg i området der eksplosjonen skjedde:

– Det har nettopp skjedd, og vi vet ikke mer enn det som står i mediene. Derfor kan vi ikke gi noen kommentarer på dette tidspunktet, sier den kubanske ambassaden i Oslo til Nettavisen.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments