søndag, mai 22, 2022
HjemNyheterHer kommer Lan Marie Berg til MDG-landsmøtet i bensintaxi

Her kommer Lan Marie Berg til MDG-landsmøtet i bensintaxi

Her kommer Lan Marie Berg til MDG-landsmøtet i bensintaxi


FORNEBU (Nettavisen): Tre timer og femten minutter etter landsmøtet ble åpnet kl. 14:00 av partileder Une Bastholm, dukket Lan Marie Berg opp i taxi utenfor hotellet Quality Hotel Fornebu Expo.

Stortingsrepresentanten fra Oslo hadde en yogamatte i hånden da kun kom til landsmøtet. Lørdag morgen arrangerer nemlig partiet morgenyoga, og kveldsyoga før den mer høytidelige middagen.

Oslo 20220506. 
Flere delegater ankom på sykkel under Miljøpartiet De Grønnes landsmøte som åpnet på Fornebu i Oslo fredag.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

SYKKELHAV: Flere delegater ankom på sykkel under Miljøpartiet De Grønnes landsmøte som åpnet på Fornebu i Oslo fredag. Det ble syklet i tog fra Oslo til Fornebu, med MDG-flagg på enkelte sykler. Foto: Ole Berg-Rusten / MDG

– Jeg kommer rett fra et annet møte. Så sånn er det, sier MDG-toppen når hun møter Nettavisen utenfor konferansehotellet der Miljøpartiet de Grønne har landsmøte fredag til søndag.

– Det går slag i slag?

– Det går slag i slag.

– Kunne du ikke ha syklet?

– Nei, jeg ville ikke ha rukket det, svarer Berg.

KOM SENT: Her ankommer Lan Marie Berg landsmøtet i taxi. Foto: Espen Teigen / Nettavisen

Tok denne bilen

Den profilerte MDG-politikeren ankom landsmøtet i en bensinhybrid, Toyota Prius plus fra 2018. Ifølge anmeldelser av bilen kan den ha et forbruk mot 0,4 liter per mil. Det gir den et CO2-avtrykk på 96 gram per kilometer.

De nyeste dieselbilene har oppgitt forbruk på blandet kjøring ned mot 0,32 liter per mil.

En bensinhybrid er avhengig av bensin, og benytter seg av en elektrisk motor ved lavere hastigheter, eksempelvis bykjøring. Imidlertid har den et sammenlignbart forbruk med rene bensinbiler med lavt forbruk. På grunn av avgiftssystemet og krav til bilbransjen er de fleste nye bensinbiler hybrider.

Det er ikke første gang Lan Marie Bergs privatbilbruk har skapt overskrifter. På tross av at partiet har en tydelig politikk om å begrense privatbiler, og krever at alle biler skal være nullutslipp, har hun selv ved flere anledninger benyttet taxi. I tillegg har hun som byråd fått kritikk for utstrakt bruk av byrådets biltjeneste. I denne sammenhengen har Berg pekt på sikkerhet som årsak til privatbilbruken.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments