torsdag, mai 19, 2022
HjemNyheter«Gullruten»-øyeblikkene vi aldri glemmer

«Gullruten»-øyeblikkene vi aldri glemmer

«Gullruten»-øyeblikkene vi aldri glemmer


Etter to år med pandemi er endelig «Gullruten» tilbake i Bergen, og det er ventet både glitter og glamour når flere av Norges største stjerner samler seg til prisutdeling og feststemning i Grieghallen lørdag – etterfulgt av en god fest.

«Gullruten» ble for første gang arrangert i 1998, og har i alle år vært en stor snakkis.

Les også: Tuva Fellman avslører «panikk» før bryllupet

Blant annet ble det full jubel da «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32) overrasket med et romantisk frieri under «Gullruten»-sendingen i 2019.

– Vil du gifte deg med meg?

Det var under «kiss cam»-sekvensen i sendingen at kameraet til slutt landet på «Farmen»-paret, hvorpå Frøystad Garvik satte seg på kne og fridde til sin kjære Sleperud med Shania Twain-låten «From this moment» i bakgrunnen.

– Vil du gifte deg med meg? spurte hun deretter, til full jubel fra salen og et klokkeklart «ja» fra kjæresten.

Bergen  20190511.
Tonje Frøystad Garvik  fridde til Lene Sleperud under Gullruten - og fikk ja. Begge var deltakere i TV 2-programmet Farmen i 2018.
Foto: Marit Hommedal / NTB

FRIERI: Tonje Frøystad Garvik fridde til Lene Sleperud, og fik ja. Foto: Marit Hommedal / NTB

Farmen-vinner Tonje Fr¿ystad Garvik sjokkerte publikum i salen da hun fridde til Lene Sleperud under Gullruten i Bergen i kveld.

OVERRASKET: Lene Sleperud ble tydelig overrasket av frieriet, i likhet med resten av Grieghallen. Foto: Eivind Senneset / TV 2

Siden har Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud fått en sønn sammen, og venter for tiden sitt andre barn. Et bryllup har de derimot ikke fått gjennomført ennå – da de nå altså har fullt opp med å utvide den lille familien i første omgang.

Satte fyr på romanseryktene

«Kiss cam» var en suksess også to år tidligere, i 2017, men da var det en annen «Farmen»-duo som skapte overskrifter.

Da hadde det nemlig svirret romanserykter rundt «Farmen kjendis»-deltakerne Petter Pilgaard (42) og Vendela Kirsebom (55) en stund, men paret hadde fortsatt til gode å bekrefte forholdet. Men likevel slo de til da kameraet kom.

Les også: Tar ned sexfokus: – Det er viktig at «Paradise» er et trygt sted å være

JUBEL: Hele salen jublet da Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom kysset på «Gullruten» i 2017. Foto: TV 2

Drøye to uker etter tv-kysset bekreftet Pilgaard og Kirsebom at de var kjærester, og siden den gang har de både blitt samboere og forlovet. Til sommeren blir de to mann og kone.

Samme år skapte også «Skam»-skuespillerne Tarjei Sandvik Moe (22) og Henrik Holm (26) full jubel i salen da de bokstavelig talt «klinte til» da de ble fanget opp av kameraet.

KLINTE TIL: Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm var ikke vonde å be da kameraet kom til dem. Foto: TV 2

Lagt i bakken på etterfest

I 2007 havnet komiker, skuespiller og tv-profil Calle Hellevang-Larsen (44) på kant med loven etter «Gullruten».

Fem år senere fortalte den populære 44-åringen detaljene fra den noe dramatiske kvelden overfor TV 2. Da kunne Hellevang-Larsen fortelle at det hele fant sted da han skulle prøve å snike seg forbi køen til et nachspiel på Hotel Norge.

– Det var et nachspiel hvor det var fryktelig kø, og vanskelig å komme inn, så tenkte jeg at trikset kanskje var å ta løpefart og hoppe inn forbi vaktene. Det var ikke så populært, sa han.

Les også: Linni Meister fant lykken med bestekameraten

Oslo  20180607.
Calle Hellevang-Larsen (t.h.) og Jon Almaas fra TV Norge-programmet Praktisk info under høstlanseringen for fjernsynskanalene Discovery Networks, TV Norge og Dplay. Lanseringen finner sted i Discoverys lokaler i Nydalen i Oslo torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

DYR ETTERFEST: Calle Hellevang-Larsen måtte punge ut etter at han prøvde å snike i køen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vaktene tok tak i ham og tilkalte politiet, som stilte med ikke mindre enn ni mann. Da politiet kom lå han på bakken.

Politiet ble imidlertid overrasket da de så hvem som lå der.

– «Rykket vi ut med ni mann på grunn av han der»? De bare lo av det, også slapp jeg fri fra fengsel og rettssak, sa han, og la til at han derimot ikke slapp unna en bot på 6000 kroner.

Blåveis på scenen

Årets «Gullruten» ledes av Niklas Baarli (33), men i mange år var det Dorthe Skappel (59) som ledet den stjernespekkede, årlige utdelingen som finner sted i Bergen.

I 2007 dukket hun opp på scenen med blåveis.

BERGEN 20070511: En lett forslått Dorthe Skappel var programleder for  TV-bransjens prisutdeling Gullruten i Grieghallen i Bergen fredag kveld. 
Foto: Marit Hommedal / NTB .

BLÅVEIS: Dorthe Skappels blåveis var så fersk at det ikke lot seg gjøre å sminke den helt bort. Foto: Marit Hommedal / NTB

Kort tid før «Gullruten»-showet gikk nemlig Skappel bokstavelig talt på trynet under generaltprøven til TV 2-programmet «Isdans» – på mange måter «Skal vi danse» på is. Under generalprøven landet Skappel med hodet først i isen da partneren hennes mistet balansen da han skulle løfte henne over hodet, og ble fraktet rett til Ullevål sykehus.

Som følge av fallet trakk Skappel seg fra «Isdans», men det stoppet henne ikke fra å lede «Gullruten».

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments