fredag, mai 20, 2022
HjemNyheterKarnevalsparader utsettes i Brasil

Karnevalsparader utsettes i Brasil

Karnevalsparader utsettes i Brasil


Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv».

– Beslutningen ble tatt med respekt for den nåværende situasjonen i Brasil og behovet for, på dette tidspunktet, å bevare liv og gå sammen for å øke vaksinasjonsgraden i hele landet, heter det i uttalelsen.

Tidligere i måneden avlyste myndighetene i Rio de Janeiro for andre år på rad karnevalsparaden gjennom byens gater. Delen som nå utsettes, er paraden som ledes av byens sambaskoler. Den finner sted i byens stadion Sambadrome, som har plass til 70.000 mennesker.

Oppvisningen tiltrekker seg turister fra hele Brasil og andre land. Denne paraden tillates, i alle fall foreløpig, fordi myndighetene kan kontrollere antallet som får komme inn på Sambadrome.

Mer enn 622.000 koronasmittede personer har dødd i Brasil, og landet opplever en ny smittebølge forårsaket av omikronvarianten.

Nærmere 70 prosent av landets voksne befolkning har blitt vaksinert to ganger.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments