fredag, mai 20, 2022
HjemNyheterHelsedirektoratet: - Sterkt økende smittetrend gir ikke økt belastning på helse- og...

Helsedirektoratet: – Sterkt økende smittetrend gir ikke økt belastning på helse- og omsorgstjenester

Helsedirektoratet: – Sterkt økende smittetrend gir ikke økt belastning på helse- og omsorgstjenester


I sin ukerapport publisert torsdag ettermiddag opplyser Helsedirektoratet at 159 kommuner har en utfordrende tilgang til personell/kritisk kompetanse, men 174 kommuner har god tilgang.

De opplyser videre at covid-19-pasientene per 19. januar, utgjorde 29,6 prosent av alle pasienter innlagt på intensiv, og at covid-19-pasienter utgjorde 19. januar 2,5 prosent av alle pasienter innlagt på somatiske døgnopphold i Norge.

Forsinkelser

Helsemyndighetene har tidligere meldt om at hurtigtester, såkalte selvtester man tar hjemme, vil bli viktigere og viktigere i løpet av vinteren. Helsedirektør Bjørn Guldvog sa nylig at selvtestene kan bety slutten for karantene om kanskje to-tre uker. I torsdagens rapport opplyses det om følgende:

– Tilgangen på selvtester og antigen hurtigtester synes god de neste ukene, men det har vært forsinkede leveranser. Drøyt 2,4 millioner ble levert og fordelt i uke 2. Per 18.01.22 er det forespeilet leveranser på nesten 13 millioner tester i løpet av uke 3, deretter mellom 6-8 millioner tester ukentlig til og med uke 7 – totalt 50 millioner. Det er også sendt ut brev til statsforvaltere og kommuner om å bygge opp lagre og logistikkløsninger for selvtester, oppdatere informasjon om testing og karanteneregler, samt tilgjengeliggjøre testene for befolkningen, står det å lese i rapporten.

To kommuner

Helsedirektoratet opplyser at det er kun to kommuner som har en høy frykt for at helsetjenesten kan bli overbelastet.

– Kommunenes vurdering av risiko for at smitten skal overbelaste kapasiteten i helsetjenesten er stabil. To vurderer den som høy, dette er Oslo og Nordre Follo, skriver Helsedirektoratet.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments