torsdag, juni 1, 2023
HjemNyheterSlik vil vi ha det på kjøkkenet i 2022

Slik vil vi ha det på kjøkkenet i 2022

Slik vil vi ha det på kjøkkenet i 2022


Det stilles høyere krav til hjemmene våre, og hvordan vi vil ha det rundt oss. Kjøkkenstilene som vil være fremtredende i 2022 har begreper som trygghet, natur og funksjonalitet.

Funksjonelt og holdbart

Tendenser viser at funksjonalitet og holdbarhet på kjøkkenet blir stadig viktigere.

Mange ønsker høyskap, fremfor kombinasjonen over- og underskap, integrerte lys i innredningen, benkeventilator, innebygde skap og plassbygde løsninger. Dagens løsninger og utforminger skal være funksjonelle og lekre, men ikke ruvende.

Kjøkkenet brukes ikke lenger bare til matlaging, men også som spiseplass, hjemmekontor og hobbyrom – rommet planlegges og skreddersys basert på brukernes behov.

Gode kvaliteter som slites og eldes på en vakker måte tilrettelegger for at kjøkkenet skal være et flerbruksrom som holder i mange år. Vi søker holdbarhet i leverandør, materialer og utforming, og lokal produksjon, kvalitet og bærekraft er særlig viktig, spesielt for den yngre målgruppen.

I tillegg har tiden vi lever i gjort det viktigere for oss å støtte norsk industri og lokale arbeidsplasser.

Den berømte kjøkkenøya har kommet for å bli. Den gir mer oppbevaring og tilrettelegger for at flere kan oppholde seg på kjøkkenet samtidig.

Her kan du få mer kjøkkeninspirasjon!

Naturlig og lyst

De siste årene har naturmaterialer i ulike utforminger dominert norske hjem og kjøkken – og dette blir ikke mindre aktuelt i 2022.

Endringene i samfunnet har fått oss til å søke hjem. Dette gjenspeiles også i interiørstil og materialbruk. Vi rendyrker den skandinaviske designstilen og ønsker å reflektere den norske naturen inne.

Mari Eline Børresen

Treverk, stein og farger i en dus og naturlig fargepalett fortsetter å stå sterkt. Naturlig lys er også noe vi i større grad tilrettelegger for på kjøkkenet, og i hjemmet generelt. Treverk lever med det naturlige lyset og endrer karakter gjennom dagen, noe som gir en ekstra dimensjon til materialet.

– Integrert lys i kjøkkenet har blitt mer etterspurt. Vi vil ikke lenger ha innfelte downlights, men dekorlamper som gjør litt mer ut av seg, og også lys inne i skuffer og skap, forklarer Mari Eline Børresen, daglig leder for Strai Kjøkken Gjøvik

Les også: Bildeserie

Nysgjerrig på Strai Kjøkken? Se mer her!

Les også: Om Strai Kjøkken:

Lunt og omsluttende

Lyst treverk har dominert interiøret de siste sesongene, og verden har omfavnet typisk skandinavisk design. Nå har mørkt treverk for alvor meldt sin ankomst, ikke bare på møbler og interiørdetaljer, men også på kjøkkenet.

Det elegante, men, samtidig sobre uttrykket, er lunt og omsluttende.

– Den stramme, stringente og lyse skandinaviske stilen er fortsatt like aktuell, men vi ønsker å kombinere dette med varme og koselige interiørelementer. Lange vintre og mer tid hjemme gjør også at vi søker trygghet og vil ha det lunt hjemme og på kjøkkenet, Mari Eline Børresen.

Røkt eik, valnøtt og nougat er noen finisher som utmerker seg. Mørke kjøkken kan lekkert kombineres med andre trevarianter og fungerer godt i både fargesterke og mer minimalistiske hjem.

Les også: Bildeserie

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments