fredag, mai 20, 2022
HjemNyheterKrisehjelp i strømkrisen: - Regjeringen later som de er så snille

Krisehjelp i strømkrisen: – Regjeringen later som de er så snille

Krisehjelp i strømkrisen: – Regjeringen later som de er så snille


Vi står nå midt i en stor strømkrise, som fremfor alt berører vanlige folk.

Vi står fortsatt midt i en pandemi vi ennå ikke kjenner ringvirkningene av. En stor konsekvens av pandemien er et økt antall mennesker som sliter psykisk. Noe som i aller høyeste grad har innvirkning på menneskers psykiske helse er økonomi.

Akkurat nå står svært mange mennesker i en veldig vanskelig situasjon økonomisk, på grunn av skyhøye strømregninger.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Regjeringens strømpakke holder rett og slett ikke mål

Samtidig håver staten inn penger som aldri før. Staten tjener milliarder på dyre strømpriser, og så later de som om de er så snille når de gir tilbake en liten andel av disse pengene til norske strømkunder gjennom krisepakker.

Les også: Frp har rett: Innfør makspris på strøm

9. januar var bondelagets leder på Dagsrevyen og etterlyste støtte fra regjeringen. Prisen på gjødsel er skyhøy, og i tillegg er strømprisene så høye at flere bønder har vært nødt til å kutte i produksjonen. Dette er svært alvorlig, da samfunnskritisk matforsyning står i fare. Altfor mange faller utenfor regjeringens strømpakke. Den holder rett og slett ikke mål.

Frp har fremmet krav om å skrote elavgiften, i tillegg til å fjerne moms på strøm nå under krisen. I tillegg fremmet vi i desember forslag om å utbetale 4000 kroner til hver husstand, for å sørge for at alle skulle få strømstøtte utbetalt før jul. Dessverre ble forslagene nedstemt, samtidig som vi ser stadig flere eksempler på at regjeringens krisepakke ikke er god nok.

Les også: Vi fryser, Jonas

Nå må regjeringen ta ansvar

Enslige, minstepensjonister og uføre er blant de som rammes hardest. Huset må varmes opp uavhengig av hvor mange som bor der, og stadig flere får kjenne konsekvensene av de høye strømprisene på kroppen. Det er hjerteskjærende i et land som Norge at antallet som hentet ut mat og gaver fra fattighuset og diverse organisasjoner økte kraftig før jul. Stadig flere sliter her hjemme, samtidig som vi gladelig bruker milliarder på bistand og symbolske klimatiltak.

Debattforfatter Sondre Leon Hansen er politisk nestleder i Drammen FpU. Foto: Privat

Senterpartiet som gikk til valg på å stanse eksporten av strøm, stemte nylig imot Frps forslag om å redusere strømeksporten til Europa. Senterpartiet og Arbeiderpartiet lovte og lovte i valgkampen, men når de først kommer til makten så klarer de ikke å levere. De samme partiene som gikk til valg for vanlige folk, svikter nå folk flest.

Les mer fra Norsk debatt her

Frp har fremmet forslag på makspris på strøm på 50 øre under strømkrisen for å gjøre noe med de ekstreme prisene. Dessverre vil ikke regjeringen støtte forslaget, som ville gitt lavere strømregninger for norske strømkunder. I stedet går mange nå en usikker tid i møte.

Nå må regjeringen ta ansvar!

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments