fredag, mai 20, 2022
HjemNyheterDjokovic kan få mer vaksinetrøbbel

Djokovic kan få mer vaksinetrøbbel

Djokovic kan få mer vaksinetrøbbel


Franske Roland Garros er en av tennissportens fire største turneringer. På søndag ble det vedtatt en ny lov i Frankrike. Den innebærer at man må ha vaksinepass for å komme inn en rekke offentlige steder.

– Dette vil gjelde alle som er tilskuere og profesjonelle idrettsutøvere, sier det franske idrettsdepartementet, ifølge Reuters.

Forrige uke rådet kaoset da Djokovic til slutt ble deportert fra Australia i forkant av Australian Open, som spilles der i disse dager.

Kastet ut av landet

Djokovic har ikke latt seg vaksinere mot koronaviruset. Han mente han hadde fått medisinsk fritak fra vaksinekravet man må ha for å reise inn i Australia, men myndighetene bestemte seg til slutt for å kansellere visumet hans fordi de mente det var i samfunnets interesse.

Dermed får han ikke forsvart tittelen sin i Australian Open. Djokovic jakter på tittelen som tidenes mestvinnende tennisspiller og har like mange Grand Slam-seiere (20) som Roger Federer og Rafael Nadal.

Den jakten kan nå bli vanskeligere.

– Når det gjelder Roland Garros, spilles den i mai. Situasjonen kan endre seg, forhåpentlig til det bedre, mellom nå og da. Vi får se, men det finnes ingen unntak, sier Frankrikes idrettsdepartement om de nye reglene rundt vaksinepass.

I et nylig intervju med Le Parisien lovet Frankrikes president Emmanuel Macron å plage uvaksinerte til siste slutt.

Kan få konsekvenser for Djokovic arv

– Spørsmålet er om det koster mer enn det smaker for Djokovic å opprettholde standpunktet han har, sier Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø til Nettavisen.

Djokovic har flere ganger uttrykt skepsis angående vaksiner. 34-åringen har ofte vært omdiskutert, men er samtidig en av tidenes beste tennisspillere. Han vant tre av fire mulige Grand Slam-titler i fjor. Men hva gjør han hvis han ikke får kjempe også i Paris, London og New York? Hans ettermæle står nå på spill.

– Jeg tror det er viktig at Djokovic forstår at dette ikke er en personlig vendetta mot ham. Dette handler om en nasjons valg om ikke å slippe inn uvaksinerte fordi de blir sykere enn vaksinerte. Man kan ikke være uenig i at et land har rettigheter til å trygge sine grenser på måten de mener er mest effektiv, sier Sundbø.

Mandag reiste Djokovic hjem til Serbia etter kaoset i Australia. Det gjenstår å se når man ser superstjernen på banen igjen.

Les også: Tidslinje i Novak Djokovic-saken

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments