tirsdag, januar 25, 2022
HjemNyheterIngen tårer for Novak Djokovic

Ingen tårer for Novak Djokovic

Ingen tårer for Novak Djokovic


FRA DEN DAGEN han satte bein på australsk jord, fredag 7. januar, har Novak Djokovic gjort alt feil. Nå er han anholdt for andre gang i påvente av en ny rettskjennelse. Feil visum og feil informasjon gitt til myndighetene ved ankomst landet er inntil videre hans bane.

Etter immigrasjonsministerens avslag på oppholdstillatelsen han ble innvilget av en domstol sist mandag, er saken nå tilbake i rettsvesenet.

Mandag starter Australian Open, den første av årets fire Grand Slam-turneringer.

Tida er i ferd med å renne ut.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

NOVAK DJOKOVIC HAR alltid vært kontroversiell og innimellom gjort ting som har skadet eget omdømme. Selv om han i dag er den beste av de tre store – Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic – vil han alltid være den tredje.

Oppvokst under krigen på Balkan er han blitt krigeren som går sine egne veier.

Der han er nå, i krig med Australias immigrasjonsmyndigheter, er han i ferd med å gå seg fast.

FOR ELLER IMOT Novak Djokovic, for eller imot vaksine og for eller imot en suveren stats håndtering av pandemien som plager oss alle? Det spiller egentlig ingen rolle hvilken side du er på. Det er ikke serberens væremåte, uttalte vaksinemotstand eller Australias strenge koronaregler som eventuelt stopper verdens beste tennisspiller fra å vinne sin tiende tittel i Melbourne.

Blir Novak Djokovic kastet ut av Australia, og på toppen av det ilagt en innreisekarantene på tre år, har han bare seg selv å takke.

Les også: «Novax Djocovid» fortjener ingen spesialbehandling

Visumet han hadde med seg ble søkt om flere uker før han testet positivt i desember.

Forklaringen hans rundt den testen – som handlet om misforståelser, syltynne bløffer og enda tynnere hukommelse – minner mest om det du har hørt fra Donald Trump etter at den tidligere presidentens positive tester og superspreder-tilstelning i Det Hvite Hus høsten 2020, ble avslørt i en bok før jul.

DET ER TRIST for tennisturneringa Australian Open om Novak Djokovic nektes å spille. Det er alle enige om. Turneringa vil bli fattigere uten tittelforsvareren fra Serbia på tablået. Man vil alltid ha med de beste.

Samtidig er det godt for rettsoppfattelsen i landet om enden på visa blir at immigrasjonsmyndighetenes avslag opprettholdes når den endelig avgjørelsen skal tas søndag morgen australsk tid.

Les også: Skulle vinne over viruset: Tapte krigen

Loven skal være lik for alle.

I disse koronatider er det ekstremt viktig.

ET AV DE australske myndighetenes argumenter for å nekte Novak Djokovic starttillatelse er at de er redd for at en dispensasjon fra gjeldende regler kan føre til mer vaksinemostand i landet. Det er det ingen som ønsker. Down Under som her i Norge blir vi daglig minnet på at vaksinen er det fremste våpenet vi har mot pandemien.

I det perspektivet er presset på sykehus og helsevesen langt viktigere enn en tennisturnering, til og med nasjonalskatten Australian Open.

Les flere meninger fra Norsk debatt

De som ikke ser det, vil ikke se det.

Novak Djokovic hadde en inngang, men fulgte ikke kartet myndighetene hadde tegnet opp.

I et forsøk på å finne veien tilbake gikk han seg bort i sine egne løgner.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments