søndag, august 14, 2022
HjemNyheterKvinne er blitt fanget i en forferdelig blind date i en uke...

Kvinne er blitt fanget i en forferdelig blind date i en uke på grunn av lockdown

Kvinne er blitt fanget i en forferdelig blind date i en uke på grunn av lockdown


NEW YORK (Nettavisen): Kvinnen sier at det var i forbindelse med en hjemreise til sine foreldre, at hun ble satt opp på til sammen ti blind dates av sin mor.

Innførte lockdown under daten

Historien om kvinnen, som nå er blitt fanget en en leilighet med en mann etter en tilfeldig blind date, går viralt verden rundt.

Les også: Testet positivt for covid med vann: Ble delt 140.000 ganger

Den 34 år gammel kvinnen ble invitert hjem til mannen i Zhengzhou, fordi han skulle lage mat til henne på blind daten som ble satt opp av kvinnens mor. Men mens de to var der, bestemte byen seg for å innføre lockdown på grunn av et mindre covid-utbrudd.

Myndighetene bestemte også at alle de 13 millioner innbyggerne i den kinesiske byen måtte teste seg for korona etter at det ble oppdaget 11 smittetilfeller.

Les også: Denne legen har mistet over 100 koronapasienter: Det han sier er sjokkerende

Det ble også innført forbud mot all form for reise, og dermed ble kvinnen fanget i leiligheten.

Les også: Raser mot ny jobb-uniform: – Det er som undertøy

– Inviterte meg på et hjemmemåltid

34-åringen, som ifølge Insider har etternavnet Wang, har helt siden hun ble innestengt hos sin blind date i forrige uke, dokumentert oppholdet på Douyin, som er Kinas svar på TikTok.

Les også: Kinas «flaggermuskvinne» advarer om at koronaviruset bare er «toppen av isfjellet»

KOKKELERER: Kvinnen har lagt ut flere videoer av mannen som lager mat til henne.

KOKKELERER: Kvinnen har lagt ut flere videoer av mannen som lager mat til henne. Foto: Douyin

– Han ønsket å demonstrere sine kokkekunnskaper og inviterte meg over på et hjemmemåltid. Derimot førte covid-pandemien til en øyeblikkelig lockdown i distriktet vi oppholder oss i, skriver kvinnen i en melding på Douyin.

Der legger hun nå ut flere videoer som viser mannen når han lager mat til henne. Kvinnen skal fortsatt være innestengt hos mannen, og la senest på onsdag denne uken ut en melding på sosiale medier.

Les også: Desperat mamma ble avslørt på teststasjon: Sjokket kom da man åpnet bagasjerommet

– Bortsett fra at jeg synes han er så stille at han fremstår stum som en tredukke, så er han en ålreit fyr. Ha lager mat, han rengjort og han jobber – Selv om maten han lager ikke er så god, så er han villig til å lage mat. Så det er jo ok, tror jeg, sier kvinnen.

Les også: Raser mot ny jobb-uniform: – Det er som undertøy

Det vekker også oppsikt at det var kvinnens mor som hadde satt henne opp på til sammen ti dates. I Kina er det derimot ikke uvanlig at foreldre driver med matchmaking. Insider skriver at kvinner over 27 år noen ganger blir referert til med de nedsettende ordene; «kvinner som er til overs».

Selv kommenterer hun det slik.

– Jeg er en gammel kvinne, så meningen var at jeg skulle gå på flere dagers da jeg returnerte til min hjemby. Jeg er fortsatt hjemme hos ham. Han er en mann av få ord og liker ikke å snakke så mye, men siden klippet gikk viralt, så får han mange telefoner fra venner. Tusen takk til alle sammen for engasjementet, skriver kvinnen.

Stenger ned nok en millionby

På tirsdag denne uken stengte Kinas ned nok en millionby, da byen Anyang ble stengt ned etter at det er oppdaget to tilfeller av omikronsmitte, melder NTB.

Anyang ligger i Henan-provinsen og har 5,5 millioner innbyggere. Fra før har myndighetene stengt ned Xi’an der det bor 13 millioner mennesker, Yuzhou der det bor 1,1 millioner.

Les også: «Koronapanikken»: – Hele greia var Ivanka Trumps idé

Bakgrunnen for nedstengingen av Anyang er to tilfeller av påvist omikronsmitte, trolig knyttet til to andre tilfeller som ble oppdaget i byen Tianjin lørdag. Tilsynelatende er dette første gang omikronvarianten har spredt seg i Kina unntatt mellom personer som nylig ankom fra utlandet, og deres familiemedlemmer.

Tianjin har 13 millioner innbyggere og ligger bare en times kjøretur fra OL-byen Beijing.

Les også: Kina ber innbyggerne holde seg unna OL-transportene – også ved ulykker

Nektet blodig, gravid kvinne behanding

På torsdag ble også to sykehus i den nedstengte kinesiske byen Xi’an stengt, angivelig for å rette feil etter at de avviste svært syke pasienter på grunn av koronaregler.

Xi’an har vært stengt ned og innbyggerne måttet holde seg hjemme i tre uker i tråd med Kinas strenge null-covidstrategi.

Les også: Offentlig gapestokk for brudd på koronaregler i Kina vekker reaksjoner

Kinesiske helsebyråkrater måtte beklage i forrige uke etter at bilder og video kom ut i sosiale medier av en kvinne mens hun satt på en plaststol utenfor sykehuset i et hav av blod. Kvinnen, som var gravid i åttende måned, ble nektet behandling fordi den negative koronatesten hennes var litt eldre enn 48 timer gammel.

Døde etter å ha blitt nektet behandling

Et annet sykehus stenges etter en episode der en mann skal ha dødd etter å ha blitt nektet behandling for en hjertesykdom på grunn av strenge koronarestriksjoner. Begge sykehusene har fått advarsler og stenges i tre måneder. Begge sykehus har blitt pålagt å sparke flere av sine ledere.

Les også: Slik ble Trump-damene ansatt: Sammenlignes med Stasi og Gestapo

Lokale myndigheter i Xi’an har fått kraftig kritikk for håndteringen av krisen. Innbyggere har klagd over at de ikke har tilgang på mat og andre forsyninger fordi de ikke får lov å forlate hjemmene sine. Torsdag ble det kun meldt om seks nye smittetilfeller i byen. Siden 9. desember har det vært over 2.000 tilfeller der.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments