tirsdag, januar 25, 2022
HjemNyheterFillon Maillet med seier i «merkelig» renn: - Galskap

Fillon Maillet med seier i «merkelig» renn: – Galskap

Fillon Maillet med seier i «merkelig» renn: – Galskap


Saken oppdateres!

Franske Quentin Fillon Maillet stakk av med seieren på torsdagens sprint i Ruhpolding, i et renn hvor de norske OL-uttatte løperne ikke stilte til start.

Dermed var det et B-preget lag som representerte Norge, hvor Aleksander Fjeld Andersen ble beste nordmann på en 8. plass med fullt hus.

Tyske Benedikt Doll ble nummer to, 7,2 sekunder bak Fillon Maillet, mens Anton Smolski tok tredjeplassen, 32,1 sekunder bak seierherren.

Fillon Maillet var en av svært få forhåndsfavoritter som leverte varene på torsdagens sprint, noe som gjorde at det ble flere overraskelser høyt på resultatlista.

– Galskap

Den største overraskelsen var nok den umeritterte litaueren Vytautas Strolia som tok en sterk 4. plass med ti treff. Også den relativt ukjente sveitseren Joscha Burkhalter imponerte med en 10. plass.

Sterke navn som Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Aleksandr Loginov og Emilien Jacquelin skjøt seg bort, og NRKs kommentatorer beskrev på et tidspunkt torsdagens løp som «galskap», grunnet flere overraskende resultater.

SKUFFET: Svenske Sebastian Samuelsson var en av forhåndsfavorittene som skuffet i Ruhpolding.

SKUFFET: Svenske Sebastian Samuelsson var en av forhåndsfavorittene som skuffet i Ruhpolding. Foto: Christof Stache (AFP)

– Strolia, Eder og Campbell Wright er topp tre. Da har vi hatt inn Ponsiluoma, vi har hatt inn Samuelsson, vi har hatt inn Loginov. For en liste. Det er jo galskap! utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da flere av forhåndsfavorittene bommet på standplass.

– Ja, det er veldig merkelig, tilføyde ekspert Ola Lunde.

– Ingenting å skylde på

Stabrun Smith fortsatte å stusse over de overraskende resultatene utover i løpet.

– Nå er dette løpet så merkelig at hvem som helst på det norske laget kan komme på pallen om de skyter ti treff, sa han.

Ifølge Ola Lunde kunne favorittene ikke skylde på vanskelige skyteforhold.

– Her er det ingenting å skylde på, konkluderte han fra standplass.

Ingen av nordmennene klarte å kjempe helt i toppen, men Erlend Bjøntegaard ble Norges nest beste mann på en 15. plass. Johannes Dale er i skrivende stund på 38. plass, mens Sverre Dahlen Aspenes ligger på 51. plass.

Fredag er det stafett i Ruhpolding.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments