tirsdag, august 16, 2022
HjemNyheterKoronakluss for skiskytternes smøresjef

Koronakluss for skiskytternes smøresjef

Koronakluss for skiskytternes smøresjef


Den 28. desember fikk Fenre påvist korona. Smøresjefen var i isolasjon i 13 dager, og testet deretter negativt på tre hurtigtester.

Etter fem treningsdager reiste han til Ruhpolding og testet negativt to ganger til.

Så testet han positivt med lav CT-verdi på PCR-testen til International Biathlon Union (IBU), og ble deretter satt i isolasjon.

Det melder Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ekspertene om Solskjærs etterfølger: – Han sliter med mange av de samme problemene

– Underlig

Landslagslege for Norges Skiskytterforbund, Ola Berger, forteller at Fenre var å regne som frisk ifølge IBUs isolasjonsregler, men at han likevel hadde testet positivt og hadde lav CT-verdi 14 dager etter påvist smitte.

– Dette er en underlig situasjon. Det er lite sannsynlig at han er smittebærende, basert på den internasjonale kunnskapen som foreligger. Vi er kjent med at det er mulig å teste positivt uten å være smittebærer lenge etter gjennomført sykdom, men her er det CT-nivået som er unormalt.

Dette skal Norges Skiskytterforbund følge opp i samarbeid med IBU.

Vi må bare ta dette til etterretning, ta med lærdommen videre, og håpe vi får smøresjefen tilbake i jobb snarest mulig, sier han i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Nornes og Odd enige om å avslutte arbeidsforholdet

Hadde ikke prøvesvar

Før avreise til Ruhpolding tok Fenre en PCR-test, som ikke var påkrevd. Svaret på denne prøven ble ifølge Norges Skiskytterforbund forsinket, og var dermed ikke klart før han dro.

– I ettertid kan man kanskje si at Dahl Fenre ikke burde reist, men det hadde altså gått 13 dager, og langt utover standard isolasjonstid. Både IBU og vi forventet også positiv PCR-test i Tyskland, men at CT-verdien ville være høy, sier Ola Berger.

Siden det er mer enn 14 dager siden Fenre testet positivt, og en rekke hurtigtester har vært negative, ble han overrasket over at han testet positivt på nytt.

– Forhåpentligvis er det hele et ekstraordinært tilfelle som blir klarert ganske snart. I stedet for å smøre ski, får jeg smøre meg med tålmodighet inntil saken er løst, sier Tobias Dahl Fenre.

Onsdag klokken 14:30 er det sprint for kvinner i Ruhpolding. Herrene går torsdag, til samme tid.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments