tirsdag, august 16, 2022
HjemNyheterDette blir vinneren av Melodi Grand Prix 2022

Dette blir vinneren av Melodi Grand Prix 2022

Dette blir vinneren av Melodi Grand Prix 2022


Forhåndskvalifiserte til finalen i Melodi Grand Prix 2022: Elsie Bay, Christian Ingebrigtsen, Subwoolfer, NorthKid og Anna-Lisa Kumoji.

To av de disse er favoritter til å vinne. Subwoolfer og Elsie Bay har begge oddsen 3.25. Christian Ingebritsen har oddsen 15, og må da regnes som outsider inn mot oddsene i delfinalene. NorthKid har 11 i odds, mens Anna-Lisa Kumoji har 15.

Oddsen kan du tenke slik: Hvis du satser 100 kroner på Christian Ingebritsen får du 1500 kroner igjen om han vinner, men hvis du satser 100kr på Elsie Bay får du 325 kroner igjen. Jo lavere odds, jo større sjanse for at denne vinner.

Her kan du se hvordan ekspertene tror det ender

Delfinale 1 Melodi Grand Prix 2022: Mira Craig, Frode Vassel, TrollfesT og Eline Noelia.

Denne delfinalen avholdes 15. januar

Det er Mira Craig som er den største outsideren her, med hele 150 i odds til å gå videre til den internasjonale finalen. Frode Vassel er heller ingen stor favoritt, med 100 i odds.

Ekspertene har noe mer tro på TrollfesT med 15 i odds, og Eline Noelia med med 80 i odds. At han skal vinne selve delfinalen har oddsen 1.95.

Ekspertfavoritt: TrollfesT

Delfinale 2 Melodi Grand Prix 2022: Lily Löwe, Steffen Jakobsen, Farida og Daniel Lukas.

Denne delfinalen avholdes 22. januar. Her er den store favoritten Lily Löwe med 15 i odds, mens Steffen Jakobsen har oddsen 20.

Daniel Lukas er outsideren med 150 i odds, mens Farida har oddsen 100.

Delfinale 3 Melodi Grand Prix 2022: Mari Bølla, Oda Gondrosen, Sturla og VILDE.

Denne delfinalen avholdes 29. januar, med favoritten Mari Bølla med 10 i odds, mens VILDE har 12 i odds. Oda Gondorsen har oddsen 20. Outsider er Sturla med 60 i odds.

Delfinale 4 Melodi Grand Prix 2022: Alexandra Joner, Maria Mohn, Kim Wigaard og Sofie Fjellvang.

Denne delfinalen avholdes 5. februar, med Mari Mohn som outsider til å vinne med 30 i odds. Alexandra Joner har 20 i odds, Kim Wigaard 18 og Sofie Fjellvang også 20.

Selve finalen i Norge. er 19. februar.

Sjekk alle pottene i Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot og annet her

Melodi Grand Prix 2022 – låt for låt

Under har vi anmeldt alle låtene en etter en, kun basert på musikken. Vi har ikke sett på musikkvideo eller framføring, som selvfølgelig vil ha mye å si i finaler.

SubWoolfer – Give That Wolf A Banana

Fattigmannsversjonen av Ylvis-hiten «What does the Fox Say?» – om man vil. Så kan det jo fort være at dette er Ylvis. Sangen er helt fin, men kanskje ikke like morsom som forannevnte låt. Fengende nok, men det er litt som se en litt dårligere oppfølger av en god film. Det er nesten det samme, men ikke helt. Samtidig kan det være nok.

Karakter: 6/10

Elsie Bay – Death of Us

En klassisk Melodi Grand Prix-ballade med en super stemme. Mangler de virkelig store høydepunktene, men vakkert er det. Avslutningen har en fin MGP-pompøsitet over seg som hjelper en god del. Og, stemmen. Den er veldig god.

Karakter: 6/10

Maria Mohn – Fly

Her får du litt folkemusikk for å starte det hele før de moderne rytmene slår inn. Låten starter veldig godt, og fortsetter som tatt ut fra Game of Thrones om man vil. Gode vers, fine refreng og et sterkt budskap. Vi har hørt slike låter før nå i de siste MGP, men dette er en av de bedre. En av årets sterkeste låter.

Karakter: 8/10

Frode Vassel – Black Flowers

Hvis noen egentlig drev med pop, og skulle prøve å lage hard rock så ville dette vært resultatet hvis utgangspunktet var under middels. En ekstremt intetsigende låt som rett og slett ikke sitter.

Karakter: 2/10

Anna-Lisa Kumoji – Queen Bees

Stemmen vet vi er god, men denne er et under over 2019-deltagelsen. Den mangler litt på å fenge godt nok kun som låt. Så her må Anna-Lisa rett og slett levere på scenen som hun kan for at det skal gå bra nok.

Karakter: 5/10

NorthKid – Someone

Dette er en slik singer/songwriter-låt som 2022 gir oss hvis man koblet på nok boyband-vibber fra 90-tallet. Her er det altså gruppen NorthKid, men kanskje først og fremst Bilal Alexander Saab som sanger. Dessverre er det alt for kjedelig. Fint, men ikke mer enn det.

Karakter: 5/10

Oda Gondrosen – Hammer of Thor

Her kjører vi full norrøn mytologi, og sangen om hammeren til Tor starter så lite slagkraftig at du lurer på hva som skjer. Så skal det sies at det tar seg litt opp, men her er det for lite lyn og for mye mellomspill. Sangen sitter godt etter et par runder, og refrenget kan bli en allsangfavoritt. Dette er en outsider, og om Oda leverer på scenen… (og lærer seg å uttale Thor).

Karakter: 6/10

Sofie Fjellvang – Made of Glass

Stemmen kan man ikke si noe på. Den er god. Sangen, derimot, mangler bittelitt på bli noe annet enn en ganske vanlig ballade. Det mangler det som skiller den ut, og den er kanskje bare sjarmerende uten å ha vinnersjanse i en finale.

Karakter: 5/10

VILDE – Titans

VILDE i versaler synger om titaner med sin dype og kule stemme. Dessverre er låten en slik du har hørt mange av, men da litt bedre. Stemmen redder låten her, og det blir ikke helt feil.

Karakter: 5/10

Steffen Jakobsen – With Me Tonight

Countrylåten i år kommre fra Steffen Jakobsen. Mannen som kom på tredjeplass i Idol 2013 er endelig tilbake, og har levert en super countrylåt som har et fint allsangrefreng. Mangler kanskje bittelitt på toppen, men dette er ganske bra. Stemmen er så kul som du husker den, om du da så Idol i 2013.

Karakter: 6/10

Mira Craig – We Still Here

Craig stagediver ut i første program i en låt som rett og slett havner pladask rett i gulvet. Her er det lite å rope hurra for, dessverre. Ikke noe særlig refreng å synge med på, og en mer forvirrende musikalsk opplevelse enn noe annet.

Karakter: 1/10

Daniel Lukas – Kvelertak

Må ikke blandes med gruppen med samme navn, som har sang med samme navn. Dette er noe helt annet. Her er det på norsk i fin, moderne autotune-stil. Når vi hører denne håper vi det er få tenåringer i Norge som stemmer. Dette er ikke bra. Greit at det er nådeløst på norsk, for denne teksten hadde du nok kommet unna med på engelsk. Og, du, det heter ikke shærlihet.

Karakter: 1/10

Lily Löwe – Bad Baby

Her er det rockegirrrl. Dette er som tatt ut av en tysk 80-tallsfantasi (ja, vi snakker Doro Pesch for de som husker henne). Det er kun positivt ment. Dette er gøy hardrock slik det lages alt for lite av i dag. Hvis vi bestemte er det denne låten vi sender til finalen. For en stemme, og kul låt på toppen.

Karakter: 9/10

Mari Bølla – Your Loss

Det er damene som leverer i årets MGP, og dette er en heidundrandes energi som er som en super og ønsket knyttneve. Raketten starter med en gang, og her er det poprock som fungerer. Nok overraskelser på lager er det også. Dette er kult, og moro.

Karakter: 8/10

Christian Ingebritsen – Wonder of the World

Boyband-Christian leverer en ballade med strykere. Alle som blir overrasket over låt eller innhold i låt kan rekke opp en hånd. Helt umuligå mislike, men ikke så veldig lett å digge heller. Du har hørt denne sangen før med annen tekst. Mange ganger.

Karakter: 6/10

Farida – Dangerous

Hvor farlig er balladen til Dangerous? Vel, når hennes vakre stemme kryper inn under huden på deg i refrenget er du nok frelst. Den beste balladen i heatet har mye å komme med, og kan være såpass unik at den også har internasjonal sjanse.

Karakter: 7/10

Sturla – Skår i hjerte

Sturla synger også på norsk, men kommer bedre ut av det enn leveransen over. Dialekten hjelper, men låten er også litt sterkere. Dog ikke mye, bare litt.

Karakter: 3/10

Kim Wigaard – La Melodia

Denne stemmen er som fløyel på huden, og pianoballaden ligner på mye av det du har fått fra østlige Europa i MGP. Den er fin nok, men pompøsiten i refreng slår ikke hardt nok samtidig som resten bare er nesten. Blir sterkere for hver gang du hører den, så den avskrives absolutt ikke helt. Stemmen er for god for det. MGP møter Andrew Lloyd Webber har fungert før, det.

Karakter: 6/10

Eline Noelia – Ecstacy

Dette er en sang som bruker litt over ett minutt før den virkelig starter, men greit nok det. Problemet med låten her er refrenget, og ikke resten. Det sitter ikke hardt nok i ørene. Stemmen til Eline tilsier flere sjanser, dog.

Karakter: 5/10

Trollfest – Dance Like a Pink Flamingo

Joda, litt morsomt med svartmetall som synger om rosa flamingoer altså. Det er bare at dette er mer schizofrent enn Norman Bates. Ikke er det noe særlig å høre på heller. Men, moro – og det er jo en egen dans. Så hvem vet, kanskje folk er lei og stemmer dette til topps?

Karakter: 4/10

Alexandra Joner – Hasta La Vista

Joner synger en sydlansk låt som garantert appellerer til landene sørover (syden, som vi kaller det). Dette er varme i en låt, og det er litt som å være på et fint disco på Ibiza. Du blir noen gradere varmere av dette, og låten er en fin MGP-låt. Leverer Joner på scenen her, så…

Karakter: 7/10

Her kan du se hvordan ekspertene tror det ender

Her kan du høre alle låtene i en spilleliste:

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments