torsdag, januar 20, 2022
HjemNyheterIMF advarer om at omikronvarianten kan dempe økonomisk vekst

IMF advarer om at omikronvarianten kan dempe økonomisk vekst

IMF advarer om at omikronvarianten kan dempe økonomisk vekst


– En ny variant som kan spres svært raskt, kan få innvirkning på tilliten, og vi ser derfor på det som sannsynlig at det blir noen nedgraderinger i våre prognoser for den globale veksten, sier IMF-sjef Kristalina Georgieva.

I den siste prognosen fra IMF anslås den globale veksten i år til å havne på 5,9 prosent, og 4,9 prosent neste år. Men USA og andre store økonomier ble påført kraftige nedjusterte oppdateringer av prognosene etter spredningen av deltavarianten, påpeker hun.

– Selv før inntoget av denne nye varianten, var vi bekymret over at gjenopplivingen i økonomien, som fortsetter, mister litt av fremdriften, sier hun.

I IMFs siste prognose fremkom det bekymringer knyttet til problemer med globale forsyningsledd i varehandel og ulike vaksinedistribusjon verden rundt, faktorer som demper takten i den økonomiske oppgangen.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments