torsdag, januar 20, 2022
HjemNyheterAlec Baldwin snakker ut: - Jeg trakk ikke av våpenet

Alec Baldwin snakker ut: – Jeg trakk ikke av våpenet

Alec Baldwin snakker ut: – Jeg trakk ikke av våpenet


Filmverdenen ble rystet da det ble kjent at Hollywood-stjernen skjøt og drepte en filmfotograf under en innspilling av filmen «Rust» Filmfotografen Halyna Hutchins ble drept og regissøren Joel Souza ble såret av den samme kulen da Baldwin avfyrte en rekvisittrevolver mens han øvde på en scene. Revolveren viste seg ved en feil å være ladd med skarp ammunisjon.

Nå har ABC News fått Baldwin til å stille opp i et intervju med George Stephanopoulos. ABC har også laget et to timer langt dokumentarprogram om hendelsen under filminnspillingen, og dette skal vises neste uke.

Bryter sammen

63-åringen sliter med å holde tårene da han begynner å snakke om Hutchins. I intervjuet som ble vist på amerikansk fjernsyn sier han følgende:

– Jeg trakk ikke av våpenet, sier Baldwin i intervjuet som vises på ABC News klokken 02 natt til fredag norsk tid. Jeg ville aldri pekt på noen med et våpen og trukket av, sier han og bygger opp under uvissheten rundt hvorfor det i det hele tatt var skarpe skudd på filmsettet, sa en gråtende Baldwin til Stephanopoulos.

Han forteller videre at han fortsatt ikke klarer å fatte hva som har skjedd, og at dette er det verste som har skjedd ham noensinne. Stephanopoulus fikk en time og 20 minutter med superstjernen i et intervju som han selv omtaler som «det mest intense intervjuet jeg har gjort noen gang».

TRAGISK UTFALL: Alec Baldwin snakker i telefonen på parkeringsplassen utenfor sheriffens kontor i Santa Fe etter at han ble avhørt om ulykken.

TRAGISK UTFALL: Alec Baldwin snakker i telefonen på parkeringsplassen utenfor sheriffens kontor i Santa Fe etter at han ble avhørt om ulykken. Foto: Jim Weber/Santa Fe New Mexican (AP/NTB)

En drept og en skadd

Det var i oktober at den tragiske nyheten ble kjent, hvor Baldwin ved et uhell hadde avfyrt et skudd under innspillingen av westernfilmen «Rust». Filmfotograf Halyna Hutchins ble drept og regissør Joel Souza havnet på sykehus. Baldwin var helt knust etter ulykken.

Les også: Politiet etterforsker dødsulykken på Alec Baldwins filmsett

«Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega», skrev Baldwin på Twitter.

Etter hendelsen har skuespilleren kansellert alle sine andre prosjekter, for å trekke seg tilbake og bruke tid på seg selv.

Klaget på dårlige arbeidsforhold

I kjølvannet av hendelsen har også flere ansatte tidligere klaget på arbeidsforholdene på filmsettet. Tre tidligere medlemmer av filmteamet har fortalt til New York Times at våpen ble avfyrt ved et uhell to ganger 16. oktober. Det førte til en klage til sjefen om sikkerhetsrutinene på filmsettet, ifølge kildene, som ikke vil bli navngitt.

Les også: Våpen avfyrt på Baldwins filmsett også før dødsskytingen

De tre er blant flere arbeidere som forlot innspillingen bare timer før skytingen, fordi de var frustrerte på grunn av dårlige arbeidsforhold.

Også Los Angeles Times har skrevet om problemene som skal ha preget innspillingen. Arbeiderne skal blant annet ha klaget over lange dager, og en kilde oppgir også at sikkerhetsregler rundt våpenhåndtering ikke ble fulgt. Allerede for en uke siden skal en kameramann ha klaget over den dårlige sikkerheten.

Blitt saksøkt

Erstatningskravet kommer fra lysansvarlig Serge Svetnoy, som i søksmålet hevder at skytingen, som kostet filmfotograf Halyna Hutchins livet, ble «forårsaket av de uaktsomme handlingene» til blant andre Baldwin, som både er produsent og hovedrolleinnehaver i filmen.

Også våpenansvarlig Hannah Gutierrez-Reed blir anklaget i søksmålet. Gjennom sine advokater hevder hun at hun blir forsøkt utpekt som den skyldige for Hutchins’ død.

– For å si det enkelt var det ingen grunn til at skarp ammunisjon skulle bli plassert i revolveren, eller være tilgjengelig noe sted på settet. At det var en kule i revolveren utgjorde en dødelig trussel mot alle i nærheten, heter det.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments