mandag, november 29, 2021
HjemNyheterQatar hevder NRK-journalister tok seg ulovlig inn på privat område

Qatar hevder NRK-journalister tok seg ulovlig inn på privat område

Qatar hevder NRK-journalister tok seg ulovlig inn på privat område


Torsdag morgen ankom NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani Gardermoen, etter at de hadde sittet varetektsfengslet i Qatar i 30 timer. NRK holder pressekonferanse senere torsdag om hendelsen.

Les: NRKs Qatar-journalister tilbake på norsk jord: – Har vært slitsomme dager og vi har vært usikre

I en pressemelding meddeler Qatar at NRK-medarbeiderne ble arrestert for å ha tatt seg ulovlig inn på privat eiendom. Du kan lese pressemeldingen nederst i saken.

– Fikk alle tillatelser

– Myndighetene arresterte dem på deres hotell etter å ha reagert på en klage fra eieren av den private eiendommen som NRK-teamet entret ulovlig, skriver Qatar i pressemeldingen.

– De hadde fått tillatelse til filme hvor enn de ønsket i Qatar. De hadde fått alle tillatelser til å filme som de ønsket før de ankom, og var tilbudt møter med representanter for myndighetene. Disse frihetene trumfer imidlertid ikke vanlig lov, som teamet med viten og vilje brøt. Et resultat av disse lovbruddene, var at teamet ble midlertidig arrestert.

Kilde ble arrestert

Ekeland og Ghorbani ankom Qatar 14. november. 15. november skulle de intevjue en av regimekritikerne i landet. Han ble arrestert få timer før intervjuet, bekrefter Amnesty overfor NRK.

Se hva Ekeland sa på Gardermoen. Artikkelen fortsetter under videovindu.

Ekeland har laget en rekke kritiske reportasjer om Qatars forhold til menneskerettigheter og hvordan landet ble tildelt fotball-VM.

Ekeland og Ghorbani skulle egentlig reise hjem til Norge søndag, men ble arrestert før avgang. De satt 30 timer i varetekt, før de ble sluppet ut. Alt deres utstyr ble konfiskert.

De reiste fra Qatar onsdag, og ankom Norge torsdag morgen.

Behandlingen av de norske journalistene har fått sterk kritikk her i Norge, der arrestasjonene knyttes til manglende ytringsfrihet i Qatar.

Les: Støre: Arrestasjonen av NRKs journalister i Qatar er uakseptabel og Kjøll: – Rystende, sjokkerende og totalt uakseptabelt og Kraftige reaksjoner om Qatar-arresterte journalister: – Sjokkerende

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments