lørdag, desember 4, 2021
HjemNyheterIngen femmil i Holmenkollen i 2025: - Håper ikke de tar den...

Ingen femmil i Holmenkollen i 2025: – Håper ikke de tar den ut av programmet

Ingen femmil i Holmenkollen i 2025: – Håper ikke de tar den ut av programmet


BEITOSTØLEN (Nettavisen): I 2025 er det duket for første Ski-VM på norsk jord siden 2011 når Trondheim tar imot verdenseliten i langrenn, hopp og kombinert.

Det betyr folkefest i trøndelag mellom 25. februar og 9. mars, men også at Holmenkollen-helga utgår den sesongen.

Les også: Bjørgen-avsløring skaper sinne i Russland

Det bekrefter Vegard Ulvang, som er leder for langrennskomiteen, overfor Langrenn.com.

– Når Granåsen arrangerer VM, så kan vi ikke gå femmil i Holmenkollen rett etterpå. Lillehammer ligger innne i desember og da ville det ha blitt for mange renn i Norge i 2024/25-sesongen, sier Ulvang til nettstedet.

LANGTIDSPLANEN: Slik ser FIS' langrennsplan ut for de neste fem sesongene.

LANGTIDSPLANEN: Slik ser FIS’ langrennsplan ut for de neste fem sesongene. Foto: FIS

Røthe: – Håper ikke de tar den ut av programmet

Sjur Røthe, som vant femmila i Holmenkollen i 2015, tviler på at han fortsatt er aktiv på toppnivå i 2025. Han skulle gjerne sett at Kollen-helgen ble arrangert uansett, men forstår FIS’ avgjørelse.

– De har helt sikket gode grunner til det. Jeg kunne jo tenke meg at femmila i Holmenkollen går uansett, men jeg skjønner det, i og med at det er VM på det tidspunktet. Programmet hadde nok blitt litt for tøft, og med tanke på antall norske helger, så skjønner jeg at det ikke går opp. Jeg håper ikke det gjør at de tar det ut av programmet for godt, sier Røthe til Nettavisen.

Les også: Stavås Skistad har styrt unna pressen. Nå snakker hun om bruddet med landslaget

NEPPE AKTUELL: Sjur Røthe tror ikke 2025-sesongen er aktuell for ham uansett, men han skulle gjerne sett kollenhelgen på programmet.

NEPPE AKTUELL: Sjur Røthe tror ikke 2025-sesongen er aktuell for ham uansett, men han skulle gjerne sett kollenhelgen på programmet. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Fossesholm: – Stusselig

Det norske stortalentet Helene Marie Fossesholm synes ikke noe om at Kollen-helgen er fjernet fra programmet.

På spørsmål fra Nettavisen om det burde være plass til både VM i Trondheim og Kollen-helgen på programmet, så er Fossesholm klar.

– Det blir veldig subjektivt å sitte her som nordmann, men selvfølgelig sier jeg «ja» fordi jeg er nordmann.

Les også: De norske stjernene reagerer på rapportene om Bolsjunov

Hun har selv aldri gått tremila i Holmenkollen, men forteller at det er en drøm å få oppleve.

– Hvis jeg skal prøve å være litt objektiv så må jeg si det at det må være stusselig å bryte en så fin tradisjon. Det er et fantastisk arrangement. Tre- og femmil er langrenn fordi det har vært der hele tiden. Hvis de skal ta bort det med det publikummet i Kollen og det livet, så må jeg si at det kanskje er litt stusselig, forteller Fossesholm.

FREMTIDSHÅP: Helene Marie Fossesholm skal trolig gå tremila i Holmenkollen i mange sesonger fremover. Hun synes det er stusselig at den tas av programmet i 2025.

FREMTIDSHÅP: Helene Marie Fossesholm skal trolig gå tremila i Holmenkollen i mange sesonger fremover. Hun synes det er stusselig at den tas av programmet i 2025. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Østberg Amundsen ser frem til kollendebut

Heller ikke Harald Østberg Amundsen har rukket å gå femmila i Holmenkollen i løpet av sin korte seniorkarriere. Det er imidlertid noe han ser fram til.

– Jeg ser jo den på TV hvert år, og det koker med folk. Er det noen verdenscuprenn jeg har lyst til å gå, så er det i Holmenkollen og Lillehammer, hvor det er fullt av folk, sier Østberg Amundsen til Nettavisen.

Han håper å få sjansen til å gå kollenfemmila før 2025-sesongen og ser frem til folkefest også i Trondheim.

– Hadde jeg fått gå verdenscup i Holmenkollen, så hadde jeg jo vært litt på hjemmebane og sett mange kamerater i løypa. Så slik jeg ser det, så håper jeg alltid at det er verdenscuprenn i Kollen. Er det et sted det er god stemning, så er det der, men det blir nok folkefest under VM i Trondheim også.

SER FREM TIL KOLLEN-DEBUT: Er det noen verdenscuprenn jeg har lyst til å gå, så er det i Holmenkollen og Lillehammer, sier Harald Østberg Amundsen.

SER FREM TIL KOLLEN-DEBUT: Er det noen verdenscuprenn jeg har lyst til å gå, så er det i Holmenkollen og Lillehammer, sier Harald Østberg Amundsen. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Sprint-trener Arild Monsen har full forståelse for at Holmenkollen-helga strykes i 24-25-sesongen.

– Det er litt sånn det er. Den må vi ta på vår egen kappe. Vi må heller være glade for at vi fikk VM. Vi skal ikke være for grådige der. Andre arrangører skal få muligheten, og det er helt ok. Det høres realistisk ut, sier Monsen.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments