mandag, november 29, 2021
HjemNyheterHan fortjener ikke skylda for Solskjærs exit

Han fortjener ikke skylda for Solskjærs exit

Han fortjener ikke skylda for Solskjærs exit


HAN ER IKKE signalspilleren du er på jakt etter når det høye presset er ønsket etter balltap, og innimellom tar han litt fri og sparer seg også. Det er nedsiden ved Cristiano Ronaldo. Han er 36 år på toppen av et stort ego, og kan til tider beskyldes for å selvpleie karrierens solnedgang.

Alt annet han bringer til bords er det du ønsker deg av en fotballspiller av dette formatet.

På treningsfeltet, i garderoben og i kamp.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

I KJØLVANNET AV Ole Gunnar Solskjærs exit fra Old Trafford kappes de lærde om forklaringene på hvorfor det gikk som det gikk.

De klokeste rører de pluss åtte åra post Sir Alex Ferguson rundt i gryta og sier det først og fremst er Manchester Uniteds eiere og ledelse som har sviktet kapitalt.

Andre mener det er mangel på erfaring som til slutt beit nordmannen bak, og at kunnskapen om faget ikke er god nok til å lede en klubb av dette formatet.

Og så har du de som henger halen på Cristiano Ronaldo.

Kan hende det handler om krav til originalitet og egne vinklinger, men å gi CR7 skylda for høsten på Old Trafford er mer en overdose Thomas Hardy.

Les også: Hadde Ronaldo løyet på alderen ville han blitt trodd

SISTNEVNTE ER INGEN fotballekspert, men en engelsk forfatter som for godt over hundre år siden hevdet at det som er verre enn blindhet er å se noe som ikke er der.

Litt som å si at Harry Maguires manglende orienteringsevne og katalog av defensive blundere skyldes at Cristiano Ronaldo ikke jobber godt nok uten ball.

Eller at Luke Shaws formsvikt etter sommerens EM, Aron van Bissakas begrensninger, Jadon Sanchos akklimatiseringsproblemer og Paul Pogbas arroganse og balltap – bare for å navngi en håndfull av sesongens store skuffelser – kan henges på påstanden om at den eldste portugiseren altfor ofte får (krever) ballen på bekostning av den yngre.

Den yngre portugiseren er for øvrig Bruno Fernandes (27).

At Cristiano Ronaldo skal få skylda for at landsmannen synes å ha lagt igjen sitt beste i forrige sesong, er også vanskelig å forstå.

MANCHESTER UNITED MED og uten Cristiano Ronaldo er to forskjellige fotballag. Det åpner og stenger dører med tanke på spillestil. Den aldrende mesteren er ingen harebikkje som kaster seg inn i press og jager motstandere, når United mister ballen samler han gjerne krefter for neste offensive aksjon.

Cristiano Ronaldo er der for å score mål og avgjøre fotballkamper.

Legger du for og imot på vekta er min oppfatning at scoringene veier tyngst.

Les også: Mange koser seg nå. Ole Gunnar Solskjær fortjener ikke det

DEN OPPFATNINGEN KOMMER med påstanden om at Manchester United ikke hadde vært videre i Champions League om det ikke hadde vært for Cristiano Ronaldo. Åtte av de ti poengene som har sikret plassen i cupspillet er vunnet etter scoringer av 36-åringen.

Det må bety noe.

Selvfølgelig tar han plass, selvfølgelig blir fotballen annerledes, men om annerledes betyr dårligere eller bedre kan vi diskutere til vi får skjegg

At Manchester United er et lag som spiller seg inn i trøbbel like mye som de spiller seg ut av høyt press, er i hvert fall ikke spissens skyld.

Les mer fra Norsk debatt

DEN FØRSTE TIMEN etter Ole Gunnar Solskjærs avskjed så Manchester United ut som de ti foregående. Den siste halvtimen mot Villareal ble det bra. Cristiano Ronaldo vant kampen fordi han er en matchvinner (1-0). Jadon Sanchos «endelig»-scoring til 2-0 på overtid er en bonus.

Manager-vikar Michael Carrick tok noen synlige grep, valgte defensiv tålmodighet og ble belønnet for det.

Søndag venter Chelsea på Stamford Bridge.

Skal han lykkes der må han trylle.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments