torsdag, desember 2, 2021
HjemNyheterSportCarlsen starter med svarte brikker

Carlsen starter med svarte brikker


Magnus Carlsen starter VM-duellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij med svarte brikker i første parti fredag.
Det ble klart etter en trekning under åpningsseremonien onsdag. Carlsen poppet en ballong med en nål, og ut kom svart konfetti, hvilket betyr at det er den fargen nordmannen starter med fredag.
Carslen har startet med to ganger hvit og to ganger svart i sine fire tidligere VM-dueller. Han startet med svarte brikker sist mot amerikanske Fabiano Caruana, der det til slutt måtte omspill til for å kåre en vinner.
Nå er det klart at Carlsen vil starte med svart, noe som sees på som underlegent i sjakkverdenen. Vanligvis ønsker spillerne å starte med hvite brikker, som VM-motstander Nepomnjasjtsjij, eller «Nepo», som er rangert som nummer fem i verden i klassisk sjakk, vil gjøre.
– Jeg foretrekker vel å begynne med hvitt, men jeg tror ikke det har så veldig mye å si. Det er kanskje en liten psykologisk fordel å starte med hvitt, sa Magus Carlsen på pressekonferansen før trekningen.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments