mandag, november 29, 2021
HjemNyheterAkershus skikrets dropper mistillitsforslag mot skiforbundet

Akershus skikrets dropper mistillitsforslag mot skiforbundet

Akershus skikrets dropper mistillitsforslag mot skiforbundet


Det ble klart onsdag kveld etter at styret hadde diskutert den pågående konflikten i Norges Skiforbund, der hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen er sentral.

– På bakgrunn av en risikovurdering knyttet opp mot norsk skiidrett vil vi ta med oss et forslag til løsning, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommende helg, skriver skikretsens leder Vidar Ruud i en epost til NTB.

– Denne løsningen vil bli presentert partene før kretsledermøtet. Vi mener at denne løsningen vil være bedre enn et mistillitsforslag.

Varslet handling

Allerede søndag ble det varslet om at Akershus skikrets vil kunne stille et mistillitsforslag mot det sittende skistyret i Norges Skiforbund.

Bakgrunnen for mistillitsforslaget er altså forbundets håndtering av av konflikten med hoppsjef Clas-Brede Bråthen.

– Trykker vi på knappen nå, blir det dramatisk. Det vil føre til furore i skiidretten, sa Dag Helland-Hansen, leder for langrennskomiteen i Akershus skikrets, til Adresseavisen søndag.

Det ble i et referat som ble publisert 13. oktober, vist til at Helland-Hansen hadde blitt kontakter av flere klubber i kretsen som var bekymret for utviklingen i saken.

Les også: Hoppkonflikten: Bråthen avblåser nytt drøftelsesmøte

I et møte hans komité hadde 13. oktober, ble det enstemmig vedtatt at den vil stille mistillitsforslag mot sittende skistyret. Det var derimot ikke før onsdag at selve kretsstyret skulle ta en avgjørelse, men bestemte seg for å droppe det.

Oslo 20211014. 
Clas Brede Bråthen i møte hos Kluge Advokatfirma.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

KONFLIKT: Clas Brede Bråthens konflikt med Norges Skiforbund har fått stor medieoppmerksomhet de siste ukene. Foto: Ørn E. Borgen

Onsdag formiddag ble det også kjent at Clas Brede Bråthen har valgt å takke nei til et nytt drøftelsesmøte med forbundet, som skulle funnet sted torsdag.

– Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skrev Bråthens advokat Marit Håvemoen i en SMS til NTB.

Bråthens arbeidskonflikt med Norges Skiforbund har vært en stor mediesak de siste månedene. Toppledelsen i NSF ønsker ikke å forlenge hoppsjefens kontrakt når den går ut i april neste år. Selv mener Bråthen at han har krav på fast ansettelse etter å ha jobbet på midlertidige avtaler siden 2004.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments