søndag, desember 5, 2021
HjemNyheterTo Haaland-scoringer i comebacket: Dortmund overtok tabelltoppen

To Haaland-scoringer i comebacket: Dortmund overtok tabelltoppen

To Haaland-scoringer i comebacket: Dortmund overtok tabelltoppen


BORUSSIA DORTMUND – MAINZ 3-1:

Erling Braut Haaland (21) mistet Norges VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro nylig, men var tilbake i Borussia Dormtunds startoppstilling mot Mainz lørdag.

Der viste jærbuen god form og meget friske takter. Han scoret både Dortmunds 2-0-mål og 3-1-mål i andre omgang. Kaptein Marco Reus ordnet det første målet med et kanonskudd allerede tre minutter ut i kampen.

Dortmund passerte dermed Bayern München på tabellen og leder Bundesliga med to poeng på rivalen. Bayern kan ta tilbake førsteplasen med seier borte mot Bayer Leverkusen søndag.

Haaland er nå også aleine på toppen av toppscorerlista i Tyskland, to mål foran Bayerns Robert Lewandowski, med ni scoringer totalt.

Les også: Liverpool-stjernen hylles: – Verdens beste akkurat nå

Det ble likevel spennende nesten til siste slutt på Signal Iduna Park, i en kamp Dortmund burde kontrollert litt bedre. Tre minutter før full tid sprakk nemlig nullen igjen for vertene, da de ga bort ballen unødvendig på egen halvdel.

Dortmund har dermed fortsatt til gode å holde buret reint i denne sesongens ligaspill.

– De klarer rett og slett ikke å holde nullen, og det er jo en idiotisk igangsetting av Kobel på egen halvdel, kommenterte V Sports ekspert Lars Tjærnås da Jonathan Burkhardt enkelt kunne sette inn reduseringen.

Tidligere i kampen var Haaland, som hadde bommet på to av sine siste fem straffespark for Dortmund, heldig som unngikk en ny bom på statistikken. Men han gjorde nok til å overliste Mainz’ da han gikk for et skudd midt i målet.

Ballen gikk i nettet via den venstre hånda til Mainz-burvokter Robin Zentner.

– Alle straffer som går i mål er per definisjon gode straffer. Men det er definitivt ikke hans sikreste straffe, konstaterte Tjærnås etter Haalands noe heldige fulltreffer fra krittet.

Uten Haaland på laget tapte Dortmund lokaloppgjøret borte mot Borussia Mönchengladbach i slutten av september. Deretter ble Augsburg slått 2-1 i et jevn siste ligaoppgjør før pausen med landskamper.

Lørdfag tok det ikke mange sekundene før Haaland og lagkameratene var tilbake der de slapp før jærbuens skadeopphold.

Knappe tre minutter var spilt på Signal Iduna Park da kaptein Marco Reus hamret inn et flott skudd opp i vinkelen bak Zentner.

Foranledningen var et innlegg fra høyreback Thomas Meunier, som var borti en av bortelagets spillere, før Reus fikk ballen akkurat der han ville ha den. Avslutningen på halvvolley var utsøkt og Zentner var sjanseløs.

PERLE: Marco Reus fikk drømmetreff allerede helt i starten av lørdagens bundesligakamp mellom Borussia Dortmund og Mainz. Her feires scoringen med Erling Braut Haaland og øvrige lagkamerater.

PERLE: Marco Reus fikk drømmetreff allerede helt i starten av lørdagens bundesligakamp mellom Borussia Dortmund og Mainz. Her feires scoringen med Erling Braut Haaland og øvrige lagkamerater. Foto: Martin Meissner (AP)

– Tur og utur er viktig i fotball. Litt klønete, og litt heldig for Dortmund at de får den muligheten. Men når han får den så er det en klinisk avslutning av Marco Rues. Flott scoring, beskrev V sports studioekspert Rune Bratseth.

Etter drøyt 20 minutters spill kunne Haaland fort fått med seg en målgivende pasning da han fant Meunier med en smart pasning utover mot 16-meterstreken. Belgieren hadde dog ikke stilt inn siktet helt riktig og avslutningen føk like utenfor.

Sekunder før pausen trodde omtrent hele Signal Iduna Park at Dortmund hadde doblet ledelsen, men en redning helt på målstreken av Moussa Niakhaté hindret 2-0.

I andre omgang justerte Borussia Dortmund spillet noe i forsøk på skaffe seg en mer betryggende ledelse.

Erling Braut Haaland var igjen mye involvert. Situasjonen der han provoserte fram en hands i Mainz-feltet ble imdlertid ikke fanget opp av kampens dommerteam.

Først flere minutter og en farlig Mainz-kontring seinere ble reprisene av ballen som traff armen til gjestenes Silvan Widmer.

Kommentatorduoen til V sport var aldri i tvil om at Haaland og Dormtund fortjente straffespark for den situasjonen. Etter å ha tatt en titt på VAR-bildene sa dommer Daniel Schlager seg enig.

Les også: Får Scholes til å riste på hodet: – Kan ikke gjøre sånn

Dermed kunne Haaland sette inn sin første bundesligascoring siden 4-2-seieren mot Union Berlin 19. september, selv om straffesparket altså ikke var helt overbevisende denne gangen.

Etter den betryggende 2-0-scoringen fra lagets norske superspiss kom midstopper Mads Hummels nær et mål på en dødball, men hadingen hans gikk i stolpen og ut.

Flere bytter hos begge lag bar preg av at ett av dem Mainz og den danske treneren Bo Svensson, var lite fornøyd med tingenes tilstand.

For Dortmund og trenerkollega Marco Roses del begynte man kanskje å tenke mer og mer på den kommende Champions League-kampen borte mot Ajax om bare tre dager.

Rose kan rette en ekstra takk til keeper Gregor Kobel for at det ikke ble enda mer spennende om hvor poengene skulle havne til slutt. Sveitseren leverte blant annet en feberredning med et snaut kvarter igjen å spille.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments