onsdag, oktober 27, 2021
HjemNyheterUnited Airlines åpner direkterute til Norge

United Airlines åpner direkterute til Norge

United Airlines åpner direkterute til Norge


Saken oppdateres.

United Airlines, som en av de aller største flyselskapene både i USA og i verden, starter direkteflygninger mellom Newark Lufthavn, som ligger 22 kilometer fra Manhattan, og Bergen Lufthavn Flesland.

Det blir dermed den første amerikanske, og eneste ikke-norske, flyselskapet som har direkteruter mellom Norge og USA. Det er i tillegg den eneste direkteruten mellom Bergen og USA.

Ruten starter opp i 20. mai neste år, med adgang tre ganger i uka.

– Det var veldig overraskende at de slår til på det, men det er ferie- og fritidsmarkedet som kommer tilbake og det styrker Bergen Flesland som flyplass. Det er et selskap med enorm kraft. Dette er en fjær i hatten for Flesland, sier Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker i Winair, til Nettavisen.

Han sier at Bergen er en destinasjon for amerikanere som skal på ferie på Vestlandet.

– Det er veldig attraktivt, også med kystcruise med Hurtigruten og Havila. Samtidig er det mindre konkurranse mellom New York og Bergen, enn til Oslo, sier Elnæs.

Han sier at United har et enormt opptaksområde på østkysten av USA,.

– Når de flyr fra New York, kan du fly inn fra mange steder i USA, Så får vi se hvor bra det blir for United, men vi ser tydelig at ferie og fritidsmarkedet kommer kraftig tilbake etter pandemien, sier han.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments