tirsdag, oktober 19, 2021
HjemNyheterSyriske medier: Soldat drept i israelsk angrep

Syriske medier: Soldat drept i israelsk angrep

Syriske medier: Soldat drept i israelsk angrep


Angrepet skjedde klokken 23.34 lokal tid onsdag og var rettet mot et kommunikasjonstårn og flere stillinger i området rundt, nær Palmyra, ifølge det statlige nyhetsbyrået Sana, som siterer en ikke navngitt militærkilde.

Den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får opplysninger fra kilder på bakken i Syria, opplyser at tårnet tilhører iranske soldater som er utstasjonert i Syria og at angrepet var rettet mot flere iranske stillinger nær flybasen T4.

Israel har ikke kommentert angrepet natt til torsdag norsk tid.

I forrige uke rammet et israelsk rakettangrep den samme flybasen, som ligger i Homs-provinsen. Da ble to iranskstøttede utenlandske militskrigere drept, ifølge SOHR. Ytterligere seks soldater ble såret i forrige ukes angrep, ifølge Sana.

Siden krigen i Syria brøt ut i 2011, har Israel gjennomført flere luftangrep mot syriske regjeringsstyrker, samt iranske styrker og styrker fra libanesiske Hizbollah.

Israel bekrefter sjelden enkeltangrep, men har uttalt flere ganger at landet ikke vil tillate at Syria blir et utspringsbrett for Iran.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments