onsdag, oktober 27, 2021
HjemNyheterStøre dro inn 6 millioner - kjempegevinst på salg av fond

Støre dro inn 6 millioner – kjempegevinst på salg av fond

Støre dro inn 6 millioner – kjempegevinst på salg av fond


Femstø AS har vært et familieselskap, der Støre har eid hoveddelen av selskapet, barna de resterende aksjene. Men familien har nå splittet sine investeringer, og Støre er nå eneeier.

Støre har måttet plassere pengene mer konservativt, etter kritikk for uheldige investeringer i både eiendomsmarkedet og fondsmarkedet.

Årsregnskapet til Femstø AS for 2020 viser likevel at Norges nye statsminister økte finansinntektene fra 3,78 millioner kroner i 2019 til 7,12 millioner i fjor.

Les også: Støre god for 111 millioner

6,7 millioner i gevinst

Økningen kommer til tross for at Støre kunne glede seg over en verdiøkning i 2019 på over 2 millioner kroner fra verdipapirplasseringene. Men fordi Støre har solgt seg ut av aksjefond, inntektsførte han hele 6,7 millioner i 2020 som gevinst på disse fondsplasseringene.

Det bidro sterkt til at resultatet før skatt økte fra 3,43 millioner kroner i 2019 til 5,93 millioner i fjor. Støre bevilget seg derfor et tilleggsutbytte for fjoråret på 2 millioner kroner.

Ved utgangen av 2019 hadde vår nye statsminister plassert drøyt 64 millioner kroner i aksjefond, nærmere 23 millioner i obligasjonsfond. Per 31. desember i fjor var hele formuen på vel 74 millioner kroner plassert i banken.

Les også: Støre sparer rundt 100.000 kroner i skatt på familieselskapet

Dekker ikke formuesskatten

Med det svært lave rentenivået vi har hatt i 2021, vil derfor finansinntektene i år havne på under 1 million kroner. Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil også øke formuesskatten, slik at renteavkastningen til Støre ikke engang vil dekke denne.

Støre uttalte til VG i fjor sommer at etter kommunevalget i 2019, tok han en ny runde for plasseringen av formue. Han ville unngå flere spørsmål om midlene.

AP-lederen hadde opprinnelig plassert familiearven i eiendom og i Egerton Capital Equity Fund. Mediebråk førte til at Støre solgte eiendomsandelene i juni 2017 og fikk utbetalt 4,4 millioner kroner for avviklingen. Midlene ble i sin helhet plassert i et fond forvaltet av DNB.

Les også: Jonas Gahr Støre fikk gebyr fra Oslo kommune da han felte et tre. Da reagerte Ap-lederen

Skatteparadis

Støre hadde i mange år penger i hedgefondet «Egerton Capital Equity Fund plc». Fondet er registrert i Irland, men har forbindelser til skatteparadiset Cayman Islands.

Ifølge VG hadde Støres fond blant annet aksjer i selskaper som lavprisflyselskapet Ryanair og i Safran. Det er et selskap som produserer komponenter til atomvåpen. Femstø AS besluttet derfor 31. august 2017 å trekker midlene ut fra dette fondet.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments