tirsdag, oktober 19, 2021
HjemNyheterSportSlik blir Tour de France-løypa 2022

Slik blir Tour de France-løypa 2022


Et besøk på brosteinene i Paris-Roubaix og et comeback på Alpe d’Huez for første gang siden 2018 – det blir noen av ingrediensene i neste års Tour de France. Det ble klart da arrangørene i franske ASO torsdag presenterte traseen rytterne skal gjennom i den 109. utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt. Som i årets utgave av rittet blir den nest siste etappen en tempoetappe. Den vil dermed igjen avgjøre hvem som til slutt stikker av med sammenlagtseieren og den gjeve gule ledertrøya. Slovenske Tadej Pogacar har vunnet rittet de to foregående årene. Enkelte deler av 2022-løypa var kjent i forkant. Jakten på etappeseirer og de gjeve trøyene starter i København 1. juli. Deretter skal ytterligere to etapper kjøres på dansk jord, før sykkelsirkuset forflytter seg til Frankrike. Verdens beste kvinnelige syklister skal også sykle Tour de France neste år, og rittet består av åtte etapper. Også denne traseen ble presentert torsdag. Den første etappen starter ved Eiffeltårnet og går på Champs-Élysées, paradegaten som tradisjonen tro er arena for målgangen av mennenes ritt.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments