onsdag, oktober 27, 2021
HjemNyheterPST: Fremstår som en terrorhandling – endrer ikke trusselvurderingen

PST: Fremstår som en terrorhandling – endrer ikke trusselvurderingen

PST: Fremstår som en terrorhandling – endrer ikke trusselvurderingen


Det informerer Politiets sikkerhetstjeneste (PST på sine hjemmesider. De opplyser videre om at de er kjent med mannen som er siktet etter drapene i Kongsberg fra tidligere.

«Hendelsene i Kongsberg fremstår på nåværende tidspunkt som en terrorhandling, men etterforskningen, som ledes av Sør-Øst politidistrikt, vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av. Trusselnivået i Norge vurderes fremdeles som moderat.»

Les også: Amerikansk terrorovervåker: – Terrorgrupper har oppmuntret til å bruke bue som våpen

De skriver også at de arbeider med å undersøke om det som har skjedd i Kongsberg kan inspirer andre til å begå alvorlige voldshandlinger, i form av følgereaksjoner og hevnaksjoner med mer.

«PST har ikke opplysninger pr. nå om at så er tilfelle. »

Hendelsen på Kongsberg fører ikke til at PST endrer vurderingen av trusselnivået i Norge. Det vurderes fremdeles som moderat.

Les også: Politiet: – Noen er funnet døde inne i boliger, noen er funnet ute

De vurderer det fremdeles som mulig at ekstreme islamister og høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorangrep i Norge.

«PST vurderer at det mest sannsynlige scenarioet ved et ekstremt islamistisk terrorangrep i Norge er angrep utført av én eller få gjerningspersoner med enkle våpentyper, mot mål med få eller ingen sikringstiltak.»

Angrep mot tilfeldige personer på offentlige steder er et gjentakende modus operandi blant ekstreme islamister som utfører terror i Vesten, opplyser PST.

Saken oppdateres.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments