tirsdag, oktober 19, 2021
HjemNyheterJulemarkedene du bør besøke i vinter

Julemarkedene du bør besøke i vinter

Julemarkedene du bør besøke i vinter


Vi har samlet opp våre favoritt-julemarkeder i utlandet og ønsker å dele dem med deg. Hvis du ikke enda har vært på disse stedene, er det på tide å ta seg en tur!

Tyskland

Striezelmarkt, Dresden

Dette er trolig Tyskland sitt eldste julemarked og har funnet sted siden 1434. Dresden er ikke det mest kjente reisemål for oss nordmenn, men byen gikk faktisk for å være Nord-Europas vakreste by frem til 1. verdenskrig. Under 2. verdenskrig ble mesteparten av byen bombet, men er i dag gjenoppbygd. En tur til julemarkedet her vil definitivt få deg i julestemning.

.

Den andre søndagen i advent kan du også være med å fortære en julekake på rundt 3000 kilo, etter at den høytidelig har blitt båret gjennom byens gater. Dresner er faktisk kjent for julekaken sin, Dresdener Christstollen eller bare «stollen.» Det koster noen kroner for kakestykket men i julens ånd går bidraget selvfølgelig til veldedighet.

Bestill flybilletter her

En annen morsom julefakta fra denne byen er at de små englene som du kjenner igjen fra glansbilder, julekort og juledekorasjoner, originalt er å finne nettopp her, da Rafaels Sixtinske Madonna henger på Gemäldegaleriet i Dresner.

.

Kjenner du igjen disse englene? De blir brukt på julekort, julekuler og andre diverse dekorasjoner. Foto: Getty Images

Bestill hotell i Dresner her

Moritzburg Castle

Ikke langt fra Dresner, havner du her, på Morizburg slottet. Dette er ikke et julemarked, men likevel relevant. Dette er nemlig slottet der tre nøtter til Askepott ble spilt inn (!!). Hver vinter blir slottet forvandlet til eventyrslottet fra kultfilmen. Her får du muligheten til å se bak kulissene i den tysk-tsjekkiske eventyrklassikeren og oppdage slottets skjulte hemmeligheter.

.

Foto: Getty Images

Bestill hotell
Flybilletter kan du kjøpe her

Frankrike

Strasbourg

Christkindelsmärik er et årlig julemarked i Strasbourg. Her kan du komme i julestemning i gatene nære den katolske katedralen Notre-Dame som du sikkert kjenner til fra før. Markedet har eksistert siden rundt 1570 og er et av landets eldste.

.

Foto: Getty Images

Bestill hotell i Strasbourg her


Tsjekkia

Old Town Square Market, Praha

Dette er det mest travle og mest berømte julemarkedet i Praha. Hver år tiltrekker dette pulserende markedet seg millioner av besøkende i adventstiden. Markedet ligger midt i det historiske sentrum og byr på en varm atmosfære og eventyrlig julestemning. Hvis du vil oppleve en by som lyser opp og bringer lokalbefolkningen og turistene sammen om julemagien, så er dette stedet for deg.

.

Foto: Getty Images

Bestill hotell med perfekt beliggenhet her

Ungarn

Vörösmarty-plassen, Budapest

Midt i hjertet av Budapest på Vörösmarty-plassen finner du byens mest kjente julemarked. Her vil du få mulighet til å smake på et utvalg av ungarske juleretter som blant annet honningkaker, skorsteinskaker med kanel og deilig varm gløgg. Dette kan du nyte til høytlesning av julefortelleringer, juleforestilling for barn og korsang.

.

Foto: Getty Images

Book overnatting på hotell her

Fristet til å booke reise? bestill flybilletter her


Skottland

Edinburgh

East Princes Street Gardens i Edinburgh er vertskap for et av Storbritannias mest fantastiske julemarkeder, og tilbyr en rekke håndverk-, mat- og drikkeboder og diverse attraksjoner. Bonus er at man ser det ikoniske Edinburgh-slottet fra markedet.

.

Foto: Getty Images

Hotell får du bestilt her
Bestill reisen her

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments