lørdag, oktober 23, 2021
HjemNyheterDrapsmannen tok seg inn i bolighus og drepte

Drapsmannen tok seg inn i bolighus og drepte

Drapsmannen tok seg inn i bolighus og drepte


– De omkomne ble funnet ute og inne i bolighus. Vi har opplysninger om at gjerningspersonen har tatt seg inn i boliger hvor han også har begått drap, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen torsdag ettermiddag.

Politiet har tidligere bekreftet at ofrene ble funnet både inne og ute. Mathiassen kan ikke si hvor mange som ble funnet innendørs.

– Ut ifra de opplysningene vi har, og slik vi oppfatter saken, så er dette helt tilfeldige ofre, sier Mathiassen.

Dette er basert på Bråthens forklaringer, sier hun.

Hun bekrefter samtidig at den siktede ikke hadde pil og bue på seg da han ble pågrepet, til tross for at han hadde skutt etter både sivile og politiet med dette tidligere på kvelden. Han hadde samtidig andre våpen på seg. Hvor vidt disse ble brukt til drapshandlinger eller ikke må man komme tilbake til, sier Mathiassen.

Et motiv eller om Bråthen er en del av en større organisasjon ønsker heller ikke politiet å gå inn på nå.

– Politiet har fått bekymringsmelding om personen tidligere. Det er varslet til de rette instanser av politiet og tatt videre, sier hun.

Drapsmannen

Det var 37 år gamle Espen Andersen Bråthen som drepte fem personer på Kongsberg. Bråthen har i avhør med politiet erkjent at det var han som drepte fem personer i Kongsberg onsdag kveld. Ytterligere to er skadet.

«Hendelsene i Kongsberg fremstår på nåværende tidspunkt som en terrorhandling, men etterforskningen, som ledes av Sør-Øst politidistrikt, vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av. Trusselnivået i Norge vurderes fremdeles som moderat.» opplyser PST torsdag ( les egen sak).

Flere naboer identifiserer Bråthen som mannen som kommer med truslene på video. Nettavisen har varslet forsvarer Fredrik Neumann om at vi navngir Bråthen. Han ønsker ikke å kommentere dette.

Bråthen er dansk statsborger, men har vært bosatt i Norge. Han har vært bosatt i Kongsberg i minst seks år. Det er også gjort kjent at han har konvertert til islam.

Her er videoen som Espen Andersen Bråthen publiserte i 2017, og som dannet grunnlaget for at kameraten varslet politiet.

Politiet sier torsdag at de flere ganger har fått varsler om at mannen har blitt radikalisert – senest i 2020.

En nær venn av Bråthen, forteller til Nettavisen at Bråthen i årevis har slitt med psykiske problemer, uten å ha fått skikkelig hjelp.

I 2020 ble han ilagt et besøksforbud mot sine foreldre etter at han opptrådte truende mot disse og truet med å drepe faren. Han skal da også hatt et skytevåpen.

Oppjustert antall skadde

Antall skadde etter voldshendelsene på Kongsberg onsdag kveld er oppjustert fra to til tre personer.

Politiet har tidligere meldt at det i tillegg til de fem som ble drept, var to skadde.

– Dette tallet er nå oppjustert til tre. Den siste skadde hadde selv kommet seg til legevakt et annet sted, opplyser Sørøst politidistrikt torsdag ettermiddag.

Bråthen ble pågrepet i Hyttegata på Kongsberg onsdag kveld. Fengslingsmøtet er lagt til Buskerud tingrett på Kongsberg fredag klokka 9. Dette vil trolig bli gjort via kontorforretning. Dermed behøver ikke siktede å møte.

Astrid Røkeberg er oppnevnt som koordinerende bistandsadvokat i saken.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments