onsdag, oktober 20, 2021
HjemNyheterSportIOC om Kina: – Ikke vårt ansvar

IOC om Kina: – Ikke vårt ansvar


Visepresident John Coates i Den internasjonale olympiske komité (IOC) sier at menneskerettigheter i Kina ikke er innenfor deres ansvarsområde. Onsdag svarte visepresidenten på spørsmål om blant annet situasjonen til folkegruppen uigurene i landet. Kinas behandling av minoriteten er blitt hardt kritisert. Coates mener at IOC ikke har noe mandat til å handle. – Vi er ikke en verdensregjering. Vi må respektere suvereniteten til landene som arrangerer lekene, sier Coates. – Vi har ingen mulighet til å si til land hva de skal gjøre, det er ikke vårt ansvar. Vinter-OL i Kina avholdes fra 4. til 20. februar neste år.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments