onsdag, oktober 20, 2021
HjemNyheterIHF ønsker å fjerne omstridt bikinikrav

IHF ønsker å fjerne omstridt bikinikrav

IHF ønsker å fjerne omstridt bikinikrav


Det skriver NRK. Det skal stemmes over forslaget på IHFs kongress i november.

Regelendringen vil bety at kvinner skal slippe å spille i bikinitruser og i stedet benytte seg av mellomlange tights. Det skal også være tillatt å benytte seg av en overdel som dekker magen, opplyser Norges håndballpresident Kåre Geir Lio til NRK.

Norge er et av forbundene som har foreslått å endre regelen, og dette har styret i IHF nå vedtatt støtte til. Dersom regelen vedtas på kongressen, vil den være gjeldende fra og med nyttår.

– Det er veldig moro, sier Lio til NRK.

Det norske landslaget i strandhåndball spilte bronsefinale i EM i slutten av juli i tights, som en protest mot den omstridte regelen. Det endte med at det norske landslaget ble straffet med 15.000 kroner i bot.

– Her sover de i timen. Det er skammelig og urimelig overfor jentene. Hver sommer jeg har vært president siden 2015, har jeg svart på spørsmål om dette og ikke snakket om medaljer de har hentet og gode forestillinger de har gjort, sa håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB om saken den gang.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments