torsdag, september 23, 2021
HjemNyheterTil oss fra Linn

Til oss fra Linn

Til oss fra Linn


Mange hus har også gått meg forbi. To av dem er Linn Skåbers bøker «Til ungdommen» og «Til de voksne». Heldigvis har jeg fått hekta meg på det tredje hjulet på vogna – «Til oss fra de eldste» og det har vært en sann fryd å bli med på ferden.

Jeg har ved flere anledninger sagt/skrevet at en av de store fordelene ved å skrive om musikk/litteratur/kultur, er at jeg blir eksponert for artister, forfattere og musikere jeg neppe ville ha kommet over ellers. Tro det eller ei, men skuespilleren og komikeren Linn Skåber har jeg faktisk fått med meg – og hatt stoooor glede av, men likevel så har altså forfatteren passert under radaren.

Humoristen Skåber har fortalt oss en rekke ganger at det både går mange, raske og empatiske tanker gjennom hodet hennes. Her forteller hun oss at hun også har en observasjons- og formuleringsevne, tatt videre til tastaturet, av meget solid kaliber. Det er kvaliteter, i alle fall når det gjelder det å observere, som ikke er overraskende for en skuespiller, men som jeg altså ikke ante det minste om i en slik sammenheng mellom to permer.

Skåber gir oss 24 fortellinger, samtaler, noveller eller hva det nå er som forteller oss at hun på et unikt og personlig vis evner å sette seg inn i eldre menneskers liv og tanker som jeg sjelden har opplevd tidligere. Sjølsagt er det seriøse budskapet godt krydra med Skåbers humor – smilet er aldri langt borte sjøl om det er alvor i og rundt tankene rundt den siste livsetappa.

Linn Skåber – «Til oss fra de eldste»

Illustratør og tegner Lisa Aisato er intet mindre enn et funn. Hun har skjønt Skåbers intensjoner så det holder og gir fortellingene hennes nok en dimensjon med sin strålende strek.

Ikke alle de 24 fortellingene er like bra, men når hun er på sitt beste som i «Livets fest», «Kjærlighet på Torshov» og «Ja visst gjør det ondt når løvet faller», så er hun enkelt og greit glimrende.

Linn Skåber har lagt nok en dimensjon til sitt kunstnerskap og jeg er glad jeg endelig fikk hekta meg på.

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments