torsdag, september 16, 2021
HjemNyheterLiverpool-seier mot AC Milan etter drama på Anfield

Liverpool-seier mot AC Milan etter drama på Anfield

Liverpool-seier mot AC Milan etter drama på Anfield


Liverpool – AC Milan 3-2

Vertene leverte en gnistrende førsteomgang hvor et selvmål fra Fikayo Tomori gjorde det hele komfortabelt like før pause.

Gjestene skulle derimot sjokkere hjemmepublikummet da Ante Rebic og Brahim Diaz satt inn hvert sitt og snudde kampen, på bare to minutter.

Mohamed Salah roet Liverpool-nervene like etter pause da revansjerte straffebommen tidligere i kampen, og kaptein Jordan Henderson gjorde comebacket komplett med et fantastisk skudd fra distanse.

Til tross for to magiske Milan-minutter var det hjemmelaget som totaldominerte kampen, og det var det fikk blant annet BBC-ekspert Pat Nevin til å reagere:

– Det burde jo vært et resultat Milan hadde vært flau av allerede. Jeg er sjokkert over nivået, Milan har vært så svake. Det er så rotete. Jeg prøver å se hvem som er lederen her, for det er så lite selvtillit i dette laget, sa Nevin til BBC Radio 5 underveis i oppgjøret.

Liverpool fikk dermed en drømmestart på det som av mange er utropt som dødens gruppe.

Les også: Haaland åpnet CL-målkontoen da Dortmund vant i Tyrkia

Drømmestart for Liverpool

Anfield var elektrisk da Champions League var tilbake i Liverpool, og hjemmefansen fikk en drømmestart da formspilleren Trent Alexander-Arnold sendte de røde opp i føringen. Høyrebacken dro seg framover i banen, prøvde på et innlegg, men traff den tidligere Chelsea-midtstopperen Fikayo Tomori og i mål.

Scoringen ble senere stående som et selvmål.

– Han har hatt en eventyrlig sesongåpning, og det fortsetter i Champions League. Milan har stått i mot presset, men det glipper etter ti minutter. Gjestene sliter voldsomt, de blir rett og slett utspilt, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Soccer Football - Champions League - Group B - Liverpool v AC Milan - Anfield, Liverpool, Britain - September 15, 2021 Liverpool's Trent Alexander-Arnold celebrates scoring their first goal REUTERS/Phil Noble

DRØMMESTART: Trent Alexander-Arnold jublet etter at Liverpool gikk opp i ledelsen. Foto: PHIL NOBLE

Liverpool fikk minutter senere muligheten fra ellevemeteren, men Mohamed Salah leverte et svak straffeforsøk og AC Milan-keeper Mike Maignan reddet.

Så startet to marerittminutter for Liverpool da gjestene snudde kampen på hodet. Ante Rebic lurte offsidefellen til Liverpool, ble stående helt alene og trillet inn utligningen for italienerne.

– Sånn er fotballen, etter et voldsomt trykk fra Liverpool, så er det Milan-supporterne som kan slippe jubelen løs. De har blitt totalt utspilt, men det har vært mer slurv fra vertene de siste minuttene.

Les også: Urovekkende bilder av Mbappe da PSG slet mot Club Brugge

Det stopper derimot ikke der, for Brahim Diaz fullførte snuoperasjonen da vertenes forsvar var på etterskudd. Spanjolen var på rett plass til rett tid, og satt inn 2-1 etter at Andy Robertson hadde reddet en avslutning på streken. Gjestene hadde dermed snudd kampen i løpet av to fattige minutter.

– Liverpool går opp i limingen, en helt ubegripelig utvikling på kampen. Milan er i føringen på Anfield.

AC Milan's Ante Rebic (right) celebrates scoring their side's first goal of the game during the UEFA Champions League, Group B match at Anfield, Liverpool. Picture date: Wednesday September 15, 2021.

SJOKK: Ante Rebic startet den vanvittige snuoperasjonen til AC Milan. Foto: Peter Byrne

– Det er et sprøtt, helt surrealistisk. Dette resultatet er jo sensasjonelt ut ifra det vi så de første 35 minuttene, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt i pausestudioet.

Liverpool snudde på ny

Andreomgang var ikke mange minuttene før vertene hadde skapt nytt liv i drømmen om tre poeng. Divock Origi spilte en god førsteomgang for Liverpool, og assisten han leverte i den andre var det klasse over. Mohamed Salah takket og bukket, før han pirket inn 2-2 til enorm jubel fra Anfield-publikummet.

– Wow, tre minutter tok det. Liverpool slår tilbake, og her skal Mohamed Salah dele æren med Divock Origi. Salah gjør det godt igjen etter straffemissen.

Liverpool fortsatte å dominere den andre omgangen som den første, og etter 69 minutter skulle de endelig for lønn for strebet. Kaptein Jordan Henderson ladet kanonen fra utsiden av sekstenmeteren, og fikk maksimalt ut av forsøket som suste inn i nettet bak en sjanseløs Maignan.

– Det er et drømmetreff fra Liverpools kaptein, og The Reds er tilbake i føringen. Se på den der, kom det fra Alsaker etter perlen.

Les også: HamKam fosser mot opprykk, men Rekdal var forbannet over det han fikk se: – Ikke fornøyd

AC Milan klarte aldri å nærme seg vertene igjen, til tross for et par farlighet like for sluttsignalet gikk. Liverpool fikk dermed en drømmestart på det som av mange er utropt som dødens gruppe.

Slik var kampen:

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments