torsdag, september 16, 2021
HjemNyheterFHI tror RS-virus kan bli mer problematisk enn korona for små barn

FHI tror RS-virus kan bli mer problematisk enn korona for små barn

FHI tror RS-virus kan bli mer problematisk enn korona for små barn


FHI vurderer at det i høst og vinter er høy sannsynlighet for at forekomsten av virusinfeksjoner som influensa, RS-virus og kikhoste blir en god del høyere enn ved vanlige sesonger.

Lege og professor Anne Spurkland ved UiO sier til VG at sykdommen potensielt kan bli mer problematisk for barn enn koronaviruset. FHI sier til avisen at de deler denne oppfatningen.

– Av luftveisinfeksjonsvirusene gir RS og influensa oftest alvorligst sykdom hos små barn. Det er mest alvorlig for barn i første leveår, sier FHI-overlege Margrethe Greve-Isdahl til avisen.

Hun sier hovedutfordringen med RS-viruset er at mange små barn innlegges i samme korte tidsrom. Flere trenger behandling i flere dager og må på smitteisolasjonsrom.

– Gjenåpning fører til mer sosial kontakt med lettere spredning av luftsmitte. I tillegg vil lavere befolkningsimmunitet bidra til at flere smittes. Det kan medføre at flere i Norge vil bli syke i kommende sesonger enn normalt, med større smittebølger og flere innleggelser, sier Greve-Isdahl.

Per nå er antallet påviste RS-tilfeller lavt i Norge, men ifølge FHI-overlegen har det vært en liten økning de siste ukene.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments