mandag, september 20, 2021
HjemNyheterMesterlig Carlsen-oppreisning i Norway Chess

Mesterlig Carlsen-oppreisning i Norway Chess

Mesterlig Carlsen-oppreisning i Norway Chess


Det skjedde i et klassisk sjakkparti som i utgangspunktet så ut til å ende remis. Verdensmester Carlsen bød på sjakkunst på tampen og klarte å overliste 18-åringen Firouzja, som begynte å få dårlig tid.

Carlsen trengte seier for å henge seg på teten i turneringen, men lenge så det ut til at stillingen på brettet var en udiskutabel remis. I så fall ville nordmannen maksimalt kunnet sikre seg 1,5 poeng via armageddon.

– Jeg er overrasket over å ha vunnet, egentlig. Det er hyggelig, og jeg trengte det for turneringens skyld, sa Carlsen til TV 2 like etter partiet.

Firouzja hadde lyktes godt med sitt forsvar med svarte brikker, men tenkte svært lenge da spillerne hadde gjort 33 trekk hver. Og med tålmodig spill klarte Carlsen å snu situasjonen og vinne etter 52 trekk.

– Han gjorde flere feil. Den første var at han brukte altfor mye tid, sa Carlsen om motstanderen.

Nordmannen har ni poeng etter seks runder i Norway Chess. Ungareren Richard Rapport ligger an til å lede turneringen etter mandagens partier, mens Jan Nepomnjatsjtsjij fra Russland ligger på 2.-plass med 9,5 poeng.

Tirsdag skal Carlsen spille med svarte brikker mot landsmannen Aryan Tari, som ligger sist av de seks spillerne i turneringen.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments