torsdag, september 16, 2021
HjemNyheterFlere ansatte blir presset til å gi koronainformasjon

Flere ansatte blir presset til å gi koronainformasjon

Flere ansatte blir presset til å gi koronainformasjon


– Svaret fra oss er at sjefene ikke kan kreve at medarbeiderne informerer om de har tatt vaksinen eller om de har hatt korona. Dette er privat helseinformasjon som sjefene ikke har lov til å be om, sier juridisk sjef Farah Ali i fagforeningen NITO til NRK.

Ifølge fagforeningen har flere ansatte som nekter å dele koronainformasjon, opplevd å ikke få komme på jobb De nektes å reise på jobbreiser og blir satt til andre oppgaver, noe som strider mot arbeidsmiljøloven.

– Mange opplever at de blir utstøtt og ikke får så spennende arbeidsoppgaver. Blir man satt til helt andre oppgaver er dette i realiteten en endringsoppsigelse, og det kan være ulovlig. Folk må behandles likt uansett deres korona-status, så lenge smitteverntiltakene følges på jobben, sier Ali til rikskanalen.

Kun arbeidsgivere med ansatte innenfor helsesektoren kan kreve kunnskap om medarbeidernes koronasituasjon, da det kan prege deres arbeid med utsatte pasienter.

Over 3,9 millioner nordmenn har så langt fått minst en vaksinedose.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments