tirsdag, mars 28, 2023
HjemNyheterKritikken hagler mot Mads Hansen og Follestad etter puppesang: – Har aldri...

Kritikken hagler mot Mads Hansen og Follestad etter puppesang: – Har aldri likt overgrep

Kritikken hagler mot Mads Hansen og Follestad etter puppesang: – Har aldri likt overgrep


Kritikken har mildt sagt haglet etter at VGTV-konseptet «Spårtsklubben» lanserte en ny låt, «Puppastemning», som en del av en prank mot Ida Fladen.

Som en del av tv-konseptet har programinnehaverne Mads Hansen, Erik Follestad, Jon Martin Henriksen og Ida Fladen for vane å lure hverandre trill rundt med alt fra skjult kamera og pinlige oppdrag.

Denne gang later det imidlertid til at de har gått for langt.

Tvinges til å synge om pupper

Onsdag publiserte programmet en episode der Mads Hansen og Erik Follestad rundlurer Ida Fladen til å spille inn låten «Puppastemning» som ble lansert samme dag som episoden kom ut.

I episoden kommer det frem at Hansen og Follestad har planlagt en «prank» mot Fladen i et halvt år, der de skal få Fladen til å synge en sang om at jenter kan gjøre som gutta, blant annet «kjøre helikopter med puppa» og «drikke akevitt i baris», uten at hun en gang vet om det selv.

Skjermdump, Spårtsklubben

VIL IKKE: Ida Fladen blir presset til å spille inn en låt hun selv mener hun ikke kan stå inne for. Dette reagerer seere sterkt på. Foto: Skjermdump, Spårtsklubben

Videre i episoden blir Fladen konfrontert med planen av Hansen under en sending på «God Morgen Norge», der hun blir utfordret til å spille inn låta. Fladen reagerer voldsomt på Hansen og Follestad sitt påfunn, men lar seg likevel overtale etter mye om og men. På et tidspunkt står Fladen i studio og blir presset av både Follestad, Hansen og Henriksen, mens hun heller ned på alkohol for å tilsynelatende kunne stå i det hele.

Og det er dette flere nå reagerer på.

Sammenlikner sekvensen med et overgrep

På få timer har nettet kokt med tilbakemeldinger der flere mener det hele er helt forkastelig.

– Problemet er at de lager shitty content til inspirasjon og underholdning for gutter og menn som kan finne på å oppføre seg sånn mot jenter og kvinner som ikke får betalt for å tåle det, skriver en på Twitter blant annet.

– Hele denne redaksjonen består av komplette psykopater. Dette gjorde fysisk vondt å se på. Håper det fører til enorme erstatningskrav og oppsigelser, skriver en annen.

– Fristene å spørre seg hvordan Erik Follestad vil reagere om hans barn noen gang får sine grenser flyttet av fire-fem tøffe gutter ved hjelp av alkohol, skriver en tredje.

Også kjendiser som Sondre Lerche har kastet seg på kritikken, og sammenlikner det hele med et overgrep.

– Har aldri likt pranks noe særlig, og overgrep liker jeg enda mindre, skriver han.

– Krenket på vegne av Ida

På Twitter har Follestad svart noe av kritikken med følgende ord:

– Nå må folk puste. Dette er et innslag i et underholdningsprogram. Dere blir krenket på vegne av Ida, som ikke selv er krenket, hevder Follestad og understreker at hun selv har delt innslaget på sin egen Instagram.

REKLAMERER SELV: Ida Fladen la selv ut reklame for innslaget som folk mener hun blir behandlet dårlig i.

REKLAMERER SELV: Ida Fladen la selv ut reklame for innslaget som folk mener hun blir behandlet dårlig i.  Foto: Skjermdump, Instagram

Ida Fladen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser. Mads Hansen mener på sin side at kritikken er tatt helt ut av kontekst, og mener de som kritiserer innslaget er en liten gruppe på Twitter som stakkarsliggjører Ida Fladen.

– Tilbakemeldingene vi har fått har vært utelukkende positive. Folk synes dette er gøy. Det er et utvalg på Twitter som mener noe annet. Verken Spårtsklubben eller VGTV har mottatt noen form for kritikken, sier Hansen til Nettavisen.

Les også: Mads Hansen får internasjonal oppmerksomhet etter Pride-stunt

Hansen understreker likevel at folk må få lov til å ikke like innslaget, men mener mye av kritikken er dratt ut av kontekst. Blant annet alkoholinntaket, som ifølge Hansen ikke var at de skjenket Fladen for at hun skulle spille inn låten.

– Vi er fire kompiser som lager underholdning. Kjønn er irrelevant. Kritikken går på at Ida er jente, og det synes jeg er å stakkarsliggjøre henne. Ida er en jente med bein i nesa som hadde sagt fra om dette var noe hun absolutt ikke hadde lyst til å gjøre, sier Hansen og fortsetter:

– Vi kjenner hverandre veldig godt, og vi vet hva vi ikke kan kødde med og ikke. Hadde det vært slik at Ida virkelig ikke ønsket å gjøre det, eller at innslaget skulle bli vist så hadde vi ikke gjort det.

Ida Fladen har tidligere gjestet Nettavisen podkasten «Schendis». Hør episoden her:

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

1 kommentar

  1. Dette er et hån mot gutter. Tenk å harselere og gjøre guttastemning til noe stygt ved å blande inn jenter. En skam!!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments