tirsdag, juli 27, 2021
HjemNyheterSportEnorm start av Jæger

Enorm start av Jæger

Henriette Jæger innledet sin sjukamp i prestisjestevnet i Götzis med suveren heatseier og klar personlig rekord på 100 meter hekk. Vinnertiden ble 13,46, som gir 1056 i sjukampen. Da jublet 17-åringen fra Aremark hemningsløst.
Den gamle personlige rekorden var 13,78.
Jæger satte i fjor juniorverdensrekord i sjukamp. Nå prøver hun å kvalifisere seg for OL i Tokyo via verdensrankinegn. Les mer om det her.
Jæger har en personlig rekord på 5875 poeng, men den er ikke representativ, ettersom hun stort sett har konkurrert med juniorredskaper (lettere kule og spyd, lavere hekker). Juniorverdensrekorden hennes er på 6301 poeng.
Norgesrekorden for senior er for øvrig på 6226 poeng og tilhører Ida Marcusen. OL-kravet er på 6420 poeng. Det har bare ni kvinner klart så langt i kvalifiseringsperioden, og det betyr at startfeltet i OL vil fylles opp via verdensrankingen.
Jæger vil trolig trenge rundt 6200 poeng i Götzis for å kunne kvalifisere seg via rankingen.

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments