mandag, august 2, 2021
HjemNyheterSportNorge vant VM-kamp etter straffer

Norge vant VM-kamp etter straffer

Norge vant gruppespill-kampen mot Latvia i ishockey-VM og tok med seg to poeng etter at kampen måtte helt til straffer. Norge trengte seier etter ordinær tid for å få tre poeng, dersom de skulle ha en realistisk mulighet for å ta seg til kvartfinalen. Etter fem kamper har Petter Thoresens lag fem poeng og ligger på syvendeplass i gruppe B. De fire beste tar seg til kvartfinalene. Latvia holder den siste plassen med åtte poeng. Norge ledet 3–2 mot Latvia etter at Mathias Emilio Pettersen sendte dem i ledelsen i tredje periode, men Kristians Rubins utlignet for Latvia og resultatet etter ordinær tid ble 3–3. Da måtte kampen inn i overtid, men det kom ingen avgjørelse der heller, og da var det duket for straffer. Straffekonkurransen startet med én bom fra hvert lag. Sondre Olden traff på Norges andre, det gjorde også Latvia. Bom fra begge lag også på tredje, og Pettersen bommet også på Norges fjerde. Det hele skulle avgjøres på Latvias femte straffe, men også der var keeper Henrik Haukeland på plass. Michael Haga fikk så muligheten til å avgjøre på den sjette, og det gjorde han. Dermed gikk Norge seirende ut mot Latvia. Olden sørget for tidlig ledelse til Norge i den første perioden, men to latviske scoringer sørget for 2–1 til Latvia til pause. I andre periode, med én norsk mann mindre på isen, utnyttet Ken-André Olimb en latvisk feil midt på isen, kom alene med keeper og utlignet for Norge. Norge har to kamper igjen i gruppespillet, mot USA og Kasakhstan.

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments